Ziua Porţilor Deschise la DGASPC Bacău

Joi, 28 martie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, Direcţia de Asistenţă Socială Bacău invită toţi băcăuanii interesaţi de problematica socială şi, în egală măsură, de modalitatea concretă de implicare a asitenţilor sociali în comunitate să ia parte la cea de a doua ediţie a evenimentului “Ziua Porţilor Deschise” la DGASPC. Programat a se desfăşura pe parcursul a trei ore.

Ora 10.00 – întâlnirea membrilor comunităţii cu asistenţii sociali din DGASPC, specializaţi pe diferite segmente de activitate. Aceştia vor fi la dispoziţia băcăuanilor pentru a primi întrebări şi a oferi răspunsuri.

Ora 11.00 – întâlnirea asistenţilor sociali din cadrul DGASPC Bacău cu mass media. La întâlnire vor lua parte şi o familie de adopţie, asistenţi maternali, tineri care au părăsit sistemul de protecţie a copilului şi au fost reintegraţi soio-profesional, dar şi reprezentanţi ai Centrului pentru Servicii de Intervenţie în Regim de Urgenţă. Fiecare dintre aceştia, în limita păstrării confidenţialităţii datelor şi respectării drepturilor fundamentale ale omului, vor explica pas cu pas ce înseamnă profesia de asistent social, ce înseamnă să porţi amprenta faptului că o decizie luată influenţează viaţa unor copii sau unor întregi familii aflate în suferinţă.

Ora 12.00 – vizitarea a două alternative de tip rezidenţial din cadrul DGASPC Bacău, respectiv Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copii Străzii “Morcoveaţă” şi Centrul Rezidenţial Pro Familia – Complexul Ştrand. Vizitarea celor două alternative se va face, din motive de siguranţă pentru copiii rezidenţi, sub coordonarea directă a Serviciului de Tip Rezidenţial, Componenta Copil respectând procedurile de lucru şi de acces în centrele rezidenţiale. Prin organizarea acestui eveniment, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău doreşte să aducă în atenţia publicului larg faptul că asistenţii sociali, prin activitatea pe care o desfăşoară, sunt persoanele care aduc plus-valoare societăţii, activitatea de asistenţă socială având o importanţă deosebită în stabilirea echilibrului social.

 

Adauga un comentariu

*