Cu Bachus la volan

Peste 50 de polițiști rutieri și de ordine publică au acționat pe principalele artere rutiere din județul Bacău, pentru prevenirea şi combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cadrul activităților desfășurate polițiștii au constatat 11 infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o concentrație mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.                  Au fost aplicate 398 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 53 000 de lei. Cele mai multe sancțiuni contravenționale (378) au fost aplicate conducătorilor auto pentru depășirea limitei legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice, neacordare de prioritate sau alte abateri. 20 de pietoni care au fost depistați traversînd drumurile publice prin loc nepermis au fost sancționați contravențional. În urma abaterilor constatate, față de 28 de conducători auto polițiștii au luat măsura reținerii permiselor de conducere iar în 11 situații s-a dispus retragerea certificatelor de înmatriculare a vehiculelor.

Un cetățean de 34 de ani, din județul Bacău, a fost depistat de către polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe drumul judetean DJ119, în localitatea Valea Mare, având o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Polițiștii au depistat pe D.J. 241, în localitatea Glăvănești, un bărbat de 28 de ani, din comuna Răchitoasa, care conducea un autoturism în timp ce avea o concentrație de 0,72  mg/l alcool pur in aerul expirat.

Francisc G., de 29 de ani, din  comuna Livezi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11, în comuna Helegiu,  a pierdut controlul direcţiei, a ieşit în afara părţii carosabile și a intrat în coliziune cu un pom. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto, soția acestuia și fiul lor de 5 ani au suferit vătămări corporale și au primit îngrijiri medicale la Spitalul Onești, după care au fost transferați la Spitalul Județean Bacău. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentrația de 0,79 mg/l alcool pur în aer expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o concentrație mai mare de 0,80g/l alcool pur în sânge.

Adauga un comentariu

*