Sascut: Acțiune a polițiștilor pentru combaterea furturilor din locuințe și societăți comerciale

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au acționat pe linia combaterii furturilor din locuințe și societăți comerciale. Au fost depistati trei minori cu vărste cuprinse între 12 și 13 ani, despre care au stabilit că la data de 23.02.2013, au pătruns prin efracţie într-un imobil din comuna Sascut și au sustras componente de calculator, respectiv un monitor, o tastatură,  o cameră WEB şi o pereche de căşti cu microfon. Bunurile au fost recuperate şi restituite părții vătămate. Tot în cadrul acțiunii polițiștii au identificat și depistat alți doi minori, cu vîrste de 14 și 16 ani, despre care s-a stabilit că au pătruns prin efracție într-un magazin din comuna Sascut și au sustras bunuri în valoare de 200 lei, după care, au pătruns în locuinţa unui cetățean din aceeași comună și au sustras cabluri electrice din cupru şi o bormaşină în valoare de 200 lei. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a suspecților.

Stimaţi părinţi,

Din păcate, experienţa noastră în munca cu tinerii arată că mulţi dintre ei încalcă legea tocmai pentru că nu cunosc foarte bine faptele pentru care pot fi pedepsiţi prin lege. Ca părinţi, trebuie să ştiţi că unui copil trebuie să i se explice foarte clar care sunt consecinţele unor acţiuni al căror erou principal poate fi chiar el. Oferiţi copiilor dumneavoastră o educaţie corepunzătoare, vorbindu-le despre urmările comiterii unor infracţiuni asupra lor şi a potenţialelor victime. Considerăm că recomandările de mai jos sunt de un real folos oricărui părinte:

explicaţi clar copiilor şi adolescenţilor că furturile, indiferent de valoarea lor, nu sunt probe de curaj, ci fapte pedepsite de lege; arătaţi-le că, în cazul săvârşirii unor furturi, însuşi hoţul va trebui să plătească pentru faptele sale;               explicaţi copiilor şi adolescenţilor ce fel de pedepse pot primi ca urmare a comiterii acestor fapte (de ex. percheziţionarea locuinţei, interogarea, măsuri de internare într-un centru de minori); este bine să cunoaşteţi toţi prietenii copilului dumneavoastră, deoarece experienţa ne arată că, de multe ori, un anturaj nepotrivit poate avea o influenţă negativă asupra comportamentului şi preocupărilor lui; urmăriţi comportamentul copilului dumneavoastră observând daca posedă lucruri pe care nu şi le putea permite: ceasuri, telefoane mobile etc.

 

Adauga un comentariu

*