Steaua – Stuttgart 1-5! Citat din Gigi Becali:”Aduceti-ne echipe ca n-avem cu cine juca!”

Steaua a suferit aseară una dintre cele mai umilitoare înfrângeri în cupele europene, pe propriul teren. 1-5 cu VfB Stuttgart!Jucătorii lui Laurenţiu Reghecampf au fost „executaţi” din prima jumătate de oră de VfB Stuttgart care marcase de patru ori Steaua a luat ultima dată cinci goluri într-un meci la partida cu Lyon (3-5) din Liga Campionilor, ediţia 2008-2009.

Primăvara europeană a fost aseară visul oricărui stelist, chiar dacă la începutul sezonului gândurile roş-albaştrilor se îndreptau doar către titlul cu numărul 24. Mai era nevoie de doar un punct pentru ca Steaua să se califice. Sau de „1X” la meciul dintre Molde şi Copenhaga. „Ne ajunge un egal, dar noi trebuie să jucăm la victorie. Mereu gândim aşa!”, declara acum două zile, antrenorul Reghecampf , într-un interviu acordat ProSport. A şi ales un prim unsprezece ofensiv, aşezat în 3-4-3. Împotriva echipei care „consumă aceleaşi energizante ca şi Steaua”, după cum tot „Reghe” spunea, socotelile nu s-au potrivit deloc, iar Stuttgart a profitat de spaţiile mari din apărarea bucureştenilor. Fără prea mare efort, şvabii au înmărmurit cei peste 50.000 de oameni din tribune, prin patru goluri marcate în prima jumătate de oră! Tasci (5), Harnik (18), Sakai (23) şi Okazaki (31) şi-au lăsat „amprenta” pe plasa din spatele lui Tătăruşanu.„Performanţă” ca la Haifa

„Măcelul” a continuat şi imediat după pauză, pentru că Okazaki şi-a trecut în cont „dubla” (55), iar setea de „sânge” a nemţilor părea că este imposibil de potolit. Brusc, „Magica Steaua”, din viziunea fanilor proprii, a devenit o echipă penibilă, cum am mai văzut în urmă cu un an, la Haifa, când israelienii de la Maccabi au învins cu 5-0. Numai că atunci, băieţii lui Ilie Stan au obţinut calificarea în primăvara europeană. La fel s-ar fi putut întâmpla şi aseară, iar suporterii Stelei au jubilat, chiar dacă favoriţii erau conduşi cu 5-0, în momentul în care Molde a egalat-o pe FC Copenhaga. Se poate ca acest rezultat să-i închidă gura până şi lui Gigi Becali care, până nu demult striga triumfător: „Aduceţi-ne echipeee! Nu mai avem cu cine să jucăm!”. Dar cum danezii au câştigat până la urmă, steliştilor nu le-a rămas decât înfruntarea directă de la Copenhaga. Golul lui Nilă din minutul 82, nu a mai punctat nici măcar la capitolul onoare.

Adauga un comentariu

*