Un tanar si-a lovit prietena si s-a ales cu dosar penal intocmit de jandarmi

Jandarmii din cadrul unei patrule de ordine şi siguranţă publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au fost sesizaţi de o tânără că a fost lovită de către prietenul ei. Jandarmii l-au identificat pe Codrin M., de  30 de ani, din municipiul Bacău, de profesie administrator, fără antecedente penale. În urma cercetărilor efectuate acesta a recunoscut că pe fondul unei neînţelegeri a agresat-o pe prietena sa, lovind-o în zona feţei şi a capului. Codrin M. a fost condus de către jandarmi la sediul unităţii unde i s-a întocmit dosar cu acte premergătoare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Victima a fost condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru îngrijiri medicale de specialitate. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Extras din CODUL PENAL ( 17 iulie 2009) / LEGEA nr. 286

CAP. II –    Infracţiuni contra integritãţii corporale sau sãnãtãţii
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţã cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectatã sãnãtatea unei persoane, a cãrei gravitate este evaluatã prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendã.
(3) Acţiunea penalã se pune în mişcare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
ART. 194
Vãtãmarea corporalã
(1) Fapta prevãzutã în art. 193, care a cauzat vreuna dintre urmãtoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sãnãtãţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost sãvârşitã în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevãzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevãzutã în alin. (2) se pedepseşte.

 

Adauga un comentariu

*