Derby de România a fost stricat de arbitrul belgian. Boucaut a avantajat-o pe Steaua în derby-ul cu Dinamo

Steaua a avut o jumătate de 11 metri la scorul de 0-1 şi a primitpenalty din partea lui Boucaut, în timp ce „cîinii” au avut două clare, la 0-0 şi 1-1, şi n-a fost dictat nici unul. Alexandre Boucaut a fost personajul negativ al derby-ului de aseară şi a fost pus la zid de Dinamo, care s-a considerat nedreptăţită de deciziile pe care el le-a luat în fazele cele mai importante. Trei momente decisive au avut loc în Derby de România, toate judecate în favoarea Stelei. Gazeta a apelat la un specialist pentru a afla adevărul, e vorba despre Dan Lăzărescu, fost asistent FIFA şi fost vicepreşedinte CCA.

1. Minutul 34: Chiricheş îl busculează pe Curtean
La una din primele faze ofensive ale lui Dinamo, la 0-0, Curtean a pătruns în careu, a dat mingea pe lîngă Chiricheş, a căzut în duel cu acesta, dar jocul a fost lăsat să continue. Reluările TV au arătat că stoperul stelist l-a busculat cu şoldul pe dinamovist. Părerea lui Dan Lăzărescu: „E penalty clar pentru că fundaşul Stelei nu are nici o treabă cu mingea, nu-l interesează balonul, scopul său e doar de a-l opri pe Curtean, pe care îl doboară cu şoldul. Trebuia dictat penalty!”.

2. Minutul 63: Chipciu cade de lîngă Munteanu
La 1-0 pentru Dinamo, la 18 minute după startul reprizei secunde, Chipciu a căzut de lîngă Cătălin Munteanu, iar arbitrul a indicat 11 metri. Reluările arată că dinamovistul are mîinile pe spatele şeptarului Stelei. Părerea lui Dan Lăzărescu: „Există circumstanţe de penalty, în sensul că se vede pe o reluare că Munteanu l-ar împinge discret. Mai degrabă, aş zice că e jumătate de penalty pe care arbitrul belgian a ales să-l dea”.

3. Minutul 80: Chipciu îl faultează pe Matei
Cu 10 minute înainte de final, la scorul de 1-1, Dinamo a scăpat pe contraatac, mingea a fost preluată în careu de Cosmin Matei, care rămăsese singur cu Tătăruşanu. Chipciu a făcut o alunecare la sacrificiu, prin care l-a secerat pe Matei, dar şi pe Ţucudean, care se afla lîngă Cosmin. Arbitrul n-a dat nimic, iar peste 3 minute Rusescu a făcut 2-1. Părerea lui Dan Lăzărescu: „A fost unul dintre cele mai clare penalty-uri din lume, dar ştiu de ce arbitrul belgian nu l-a dat. E acoperit de regulament pentru că în regulament se spune că dai penalty cînd un jucător faultează alt jucător, nu cînd un jucător aultează doi adversari în acelaşi timp în careu, cum a fost aici”. (!!!???)

„Cît mai furaţi, mă?”

Prestaţia lui Boucaut i-a iritat atît de mult pe dinamovişti încît unul dintre oficialii clubului din Ştefan cel Mare a avut o reacţie nervoasă în momentul în care a plecat de la stadion. Ieşind şi văzîndu-l pe Mihai Stoica dînd interviuri, ofiţerul de presă al roş-albilor, Ionel Culina, i-a strigat managerului din Ghencea: „Cît mai furaţi, mă?! Nu vă mai săturaţi?!”.

„Dacă aş fi fost observatorul acestui derby nu aş fi avut cum să-l notez cu mai mult de 4 pe «centralul» belgian. Acest arbitru a arătat ca Radu Petrescu în cele mai penibile momente ale lui”(Dan Lăzărescu, fost vicepreşedinte CCA)

„Eu am susţinut mereu aducerea arbitrilor străini, dar după ce am văzut în ce hal a putut să arbitreze acest belgian, mi-am schimbat total părerea. Nici un român de pe lista FIFA nu comitea aceste greşeli” (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

„Nu vreau să-i jignesc pe cei de la Dinamo, mai ales că sînt şi cîţiva colegi de la echipa naţională, dar cum poţi să vorbeşti de arbitraj cînd tu tragi primul şut pe poartă în minutul 90?!”(Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua)

„Diferenţa dintre noi şi Steaua nu a fost fotbalistică, a fost făcută de arbitraj! Ei au primit un penalty uşor, iar la noi a fost evident şi nu am primit nimic! E bine pentru Steaua că a adus arbitri străini!” (Marius Alexe, atacant Dinamo)

„Dacă la 1-1 am fi primit penalty-ul pe care îl meritam, treceam în avantaj şi vă garantez că nu mai pierdeam acest meci” (Marius Alexe, atacant Dinamo)

„Nu e nevoie de arbitri străini în campionatul nostru, mai ales dacă vin unii de slabă calitate, cum a fost cazul în această seară”(Dario Bonetti, antrenor Dinamo)

14.000 de euro a costat întreaga brigadă de la derby-ul de aseară, de 3 ori şi jumătate mai mult decît una formată exclusiv din arbitri români

Adauga un comentariu

*