Neatentia in conducere, alcoolul si viteza, cauze ale accidentelor rutiere

În timp ce Tiberiu C., de 29 de ani, din Bacău, conducea un autorism pe D.J. 252 B, din comuna Pînceşti, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de Diana P., de 19 ani, din comuna Pînceşti. În urma producerii evenimentului a rezultat vătămarea coporală a conducătoarei auto şi a pasagerului din autoturismul condus de aceasta, care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Bacău pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internare. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ în cazul conducătoarei auto şi de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui Tiberiu C. şi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Gheorghe R., de 26 de ani, din Dărmăneşti, conducea un autoturism pe strada Buciumului din Dărmăneşti, si, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum cu denivelări şi acoperit cu pietriş, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. În urma impactului autoturismul menţionat a fost proiectat în şanţul din dreapta părţii carosabile, iar conducătorul auto a suferit vătămări corporale. Acesta a fost transportat la Spitalul Comăneşti, pentru îngrijiri medicale şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Adrian V., de 29 de ani, din Buhuşi, conducea un motoscuter pe  strada Mihai Viteazu din oraş,iar  pe fondul neatenţiei a piedut controlul asupra direcţiei, a intrat în coliziune cu bordura de pe partea stângă a direcţiei sale de mers, a căzut şi s-a accidentat. Acesta a fost transportat la Spitalul Buhuşi unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fiind necesară internarea lui. Bărbatul afost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul afost negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.

 

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*