Doar patru soferi bauti intr-o noapte. Actiune a poliţiştilor pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice

Polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Bacău, au desfășurat  o acțiune in jude, care a avut drept scop depistarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice. În urma acestei activități, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, dintre care 4 pentru pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală. Totodată, au fost aplicate 58 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.660 lei și au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 11 permise de conducere.

Un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Comăneşti, l-a depistat în flagrant pe Romică I., de 45 de ani, din comuna Zemeş, în timp ce conducea un autoturism pe D.J 17 în localitatea Zemeş, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ion M., de 27 de ani, din comuna Blăgeşti, a fost depistat  în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 192, în interiorul localităţii Blăgeşti, având o îmbibaţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Buhuşi unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal.

Mihăiţă P., de 34 de ani, din comuna Parincea, a fost depistat în timp ce conducea pe DJ 252 A, in localitatea Parincea, un tractor care nu avea montate plăcuţe de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că Mihăiţă P. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar tractorul pe care îl conducea nu este înmatriculat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de  0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Iulian B., de 20 de ani, din comuna Cleja a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 165, în interiorul localităţii Cleja şi avea o concentraţie alcoolică în sânge de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.

 

Adauga un comentariu

*