Acțiune desfășurată de polițiștii moinesteni pentru prevenirea și combaterea infracționalității

12 infracțiuni și amenzi de peste 17.000 lei, în urma unei acțiuni a polițiștilor moineșteni desfășurată în zonele de competență, urbane și rurale, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională și infracțională.

Peste 60 de polițiști de ordine publică, rutieră și investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti, Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti și Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău, au acţionat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și infracțională, în special pe linia furturilor de produse petroliere şi material lemnos. În urma acestei activităţi poliţiştii au constatat 12 infracţiuni, au aplicat 72 sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.890 lei, din care 14 pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991,  8 la Legea 12/1990 şi 36 pentru încălcarea legislaţiei rutiere. Totodată au fost reţinute un certificat de înmatriculare şi 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conducere autovehicule pe drumurile publice.

Lucrătorii Postului de Poliţie Măgireşti, au fost sesizaţi de către Ana T., de 72 de ani, din Moineşti, despre faptul că persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri, dintr-un imobil nelocuit pe care îl deţine în comuna Măgireşti.             La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, care în urma cercetărilor efectuate a constatat că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în interiorul locuinţei, de unde au sustras un televizor şi o butelie, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 400 lei. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat suspecţii stabilind că se numesc Florin C., de 21 de ani şi V. C., de 16 ani, ambii din comuna Măgireşti. Bunurile sustrase au fost găsite la domiciliul celor doi tineri, au fost ridicate şi predate părţii vătămate. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

Poliţiştii i-au depistaţi în flagrant Nicoleta G., de 19 ani şi Nicolae M., de 21 de ani, ambii din comuna Zemeş, în timp ce transportau cu un autovehicul pe strada Lucăceşti din Moineşti, cantitatea de 400 litri produs petrolier în două recipiente a câte 200 litri fiecare. Din cercetări s-a stabilit că produsul petrolier, în valoare de 1000 lei, a fost sutras din zona comunei Zemeş. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal.

Au fost depistaţi în flagrant Andrei M., de 28 de ani, Petruţ C., de 35 de ani şi Ioan P., de 43 de ani, toţi din Moineşti, în timp ce transportau cu un atelaj hipo, pe strada Atelierelor din localitate, două cupoane de ţeavă metalică cu lungimea de 2,5 m şi diametru de 8 ţoli a căror provenienţă nu au putut-o justifica. Din cercetări s-a stabilit că bărbaţii au sustras bunurile dintr-o conductă dezafectată din Schela Moineşti. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 300 lei, a fost recuperat, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În cadrul aceleeaşi acţiuni, o patrulă de siguranţă publică l-a depistat în flagrant pe Dumitru O., de 54 de ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăceşti din Moineşti şi transporta 40 litri produs petrolier în două recipiente din plastic. Din cercetări s-a stabilit că produsul petrolier a fost sustras din zona petrolieră a comunei Zemeş. Prejudiciul cauzat, în valoare de 120 lei, a fost recuperat în totalitate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii au mai stabilit, în urma investigaţiilor efectuate, că Spiridon C., de 42 de ani, din Dărmăneşti a sutras bunuri din zona sondei Lapoş din Moineşti. Bunurile sustrase, respectiv două segmente de ţeavă, au fost găsite în curtea locuinţei acestuia şi au fost ridicate şi predate părţii vătămate. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

A fost depistat în flagrant pe Mihai V., de 53 de ani, din comuna Agăş, care a tăiat din pădurea de pe raza satului Coşnea 11 arbori cu diametrele cuprinse între 26 şi 60 cm. Materialul lemnos în volum total de 9,6 m.c, a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.            Totodată poliţiştii l-au depistat şi pe Sebastian M., de 41 de ani, din comuna Agăş care a tăiat şi a sustras din pădurea Ocolului Silvic Comăneşti, 6 arbori cu diametrele la cioată cuprinse între 13 şi 35 cm, în volum total de 3,3 m.c.            Materialul lemnos în valoare de 480 lei a fost ridicat în vedrea confiscării. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori. De asemenea, a fost depistat Iacob V. 49 de ani, din comuna Agăş, care a tăiat din pădurea de pe raza satului Coşnea 3 arbori cu diametrele la cioată cuprinse între 40 şi 60 cm.             Materialul lemnos, în volum total de 4,7 m.c., a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub asepctul săvârşirii infracţiunii de furt de arbori.

Adauga un comentariu

*