Egal printre tunete şi stropi! Galatasaray – CFR Cluj 1-1

Alintaţi genetic de trecutul istoric al cuceritorului cu origini otomane, 40.000 de sultani ai Galatei şi-au expus superiotatea încă de la încălzire. „Nu trebuie să mori ca să ajungi în Iad”. Sau strigătul de luptă din vulcanul Turk Telekom ce a întâmpinat CFR-ul încă de la încălzire. Dar, râul, ramul, şi mai ales cerul a dat un semnal de sprijin oştii lui Andone. Ploaie torenţială cu o oră înainte de start, pentru a mai stăvili vulcanul ce avea să se reverse peste Cadu şi ai lui. Turcii îşi fac fac curaj, clişee cu golurile lui Hagi rulează pe tabelă. „Cim-Bom” ia foc! Peste ei nu bate ploaia. N-au umbrele, victoriile „Regelui” în Europa le ţin paravan! Şi jocul începe. Stadionul tremură, nu şi Bastos (1) care trage peste cu năduf din 18 m. E peste. Trec alte două minute şi acelaşi brazilian (3) e din nou aproape de gol, dar de data asta e pe lingă, din centrul careului! De necrezut, CFR atacă! Turcii din teren detonează stadionul, la şutul lui Selcuk (18) respins în faţă de Felgueiras. Melo şi ai lui construiesc greoi, terenul imbibat de tunetele galeriei şi ploaie, cedează. Avantaj, CFR! Şi nebunia se întâmplă. Camora o ia iar la goană pe stânga, aruncă o minge la disperare spre Kapetanos (19) care vine vijelos din spate, grecul loveşte mingea, iar Nounkeu o bagă în propria poartă! Şi e 0-1 de vis, vulcanul tace preţ de două secunde.

Cerul e cu noi: 0-1, fără şut pe poartă

Dar, de necrezut! La nici 10 minute, Aguirregaray e eliminat de centralul Tagliavento. Ia al doilea galben, după un fault anemic la Selcuk, la 30 de metri în bandă, necontestat nici măcar de cei 40.000 de sultani din tribună. Şi italianul face iar show. O pune şi pe var, după ce Sepsi atinge o minge cu mâna în duel cu Elmander. Şi totul pare a se nărui. Dar Felgueiras e mare şi apără şutul anapoda al lui Melo (35). Ploaia năruie totul pentru Galata, iar CFR intră la pauză cu 0-1, fără şut pe poartă!

Terenul se înclină după pauză

Spre poarta lui Felgueiras. Vulcanul împinge hoarda lui Terim spre egalare. Luptăm eroic, ca întotdeauna contra turcilor. Bulut (50) e aproape de gol, dar ratează lovitura din nici 10 m după o pasă de 30 metri al lui Amrabat. Curge ploaia, curg minutele. Mingea e tot pe sus, turcii bubuie totul spre buturile CFR-ului, dar Cadu, Piccolo şi, nou intratul, Rada fac antrenament la cap. Avantaj, CFR, iar, mai ales că Colak (70) ratează din 5 m! Şi chiar dacă ploaia a stat, acum plouă cu centrări la poarta noastră. Precipitaţii fără în careul de 16 metri şi cade şi trăsnetul. Burak se înalţă la una dintre crosuri şi e 1-1.

Gabi Mureşan, al treilea căpitan al CFR-ului, după Cadu şi Maftei, a fost ţinut pe bancă în start de către Andone, pentru prima dată în acest sezon de Ligă

Mâine (n.r. – azi) se vor lua decizii adinistra-tive, evident şi cu acordul meu, dar nu mi-e frică. Sunt mulţumit de ce am realizat
Ioan Andone, antrenor CFR Cluj

Adauga un comentariu

*