Bacăul a apelat la UEFA ca să recupereze 800.000 € de la Becali: ”Pedepsiţi Steaua!”

Moldovenii cred că Sandu protejează clubul din Ghencea, întîrziind să aplice decizia TAS care le-a dat dreptate în ”cazul Baciu”

Sechelariu l-a parat pe Becali la UEFA, nemulţumit de cum a tratat FRF hotărîrea luată de Tribunalul Sportiv de la Lausanne în cazul lui Eugen Baciu. Bacăul a trimis un fax la Federaţia europeană, cu decizia dată de TAS, şi a solicitat ajutor: ei vor ca UEFA să-i oprească Stelei 800.000 de euro din premiile pentru participarea în Europa League sau să ţină cont de datoria roş-albaştrilor în următorul proces de licenţiere, pentru stagiunea viitoare.  TAS le-a dat dreptate băcăuanilor în iulie, stabilind că Steaua le e datoare cu 800.000 de euro, şi de atunci moldovenii s-au rugat de FRF să-l oblige pe Becali să plătească. „Am făcut o ultimă adresă către FRF. Ea trebuie să aplice decizia TAS, dar ni s-a spus că trebuie să se întrunească un Comitet Executiv. Cineva din FRF îl protejează pe Gigi!”, a reacţionat în urmă cu o săptămînă preşedintele Bacăului, fostul fotbalist Daniel Scînteie. Ca s-o preseze suplimentar pe Steaua, el a continuat demersul sesizînd UEFA.  Forul european le-a şi răspuns celor de la Bacău: „Vom analiza corespondenţa voastră şi, dacă va fi cazul, Departamentul de Control Financiar va lua măsurile necesare!”. E vorba exact despre acelaşi departament care a anunţat recent că a blocat banii care li se cuveneau Rapidului, lui Dinamo şi Vasluiului, din cauza unor datorii ale acestor cluburi. Steaua are de primit, cu totul, 5 milioane de euro pentru participarea în acest sezon din Europa League şi suma poate deveni mai mare dacă echipa se califică din faza grupelor.

Se apără în civil


„TAS e un tribunal corupt”, a comentat Becali după ce instituţia din Elveţia a luat decizia prin care-l obliga să plătească 800.000 de euro Bacăului. Acum, el susţine că nu se simte protejat de Mircea Sandu: „Am vorbit cu preşedintele FRF şi i-am explicat că şi eu vreau să se întrunească un Comitet Executiv şi să aplice decizia TAS, fiindcă apoi o să merg într-un tribunal civil să-mi caut dreptatea. Şi o să cîştig în civil anularea acestei datorii!”.

Contract făcut la poker


Scandalul Becali-Sechelariu pentru bani a fost provocat de o clauză din actul de transfer al lui Baciu ce a fost întocmit în 2005. „Jucam poker în timp ce avocaţii lucrau la contracte şi Sechelariu a zis să scriem că dacă Baciu devine liber din cauza Stelei, eu trebuie să-i dau 800.000. Şi eu i-am spus avocatului: «Bine, mă, trece că din orice motiv devine liber, nu neapărat din vina mea!». Şi a scris aşa, dar nu mă aşteptam să ajungem pînă aici”. Baciu a devenit liber după ce a jucat în Ghencea 7 ani. Imediat, Bacăul s-a adresat instanţelor şi a cerut cei 800.000 de euro, iar fotbalistul a semnat tocmai cu gruparea lui Sechelariu şi apoi a mers în Elveţia, unde a depus mărturie împotriva Stelei. (C.B.)

Adauga un comentariu

*