Barcelona pierde Supercupa în faţa Realului!!

Real Madrid a câştigat cu scorul de 2-1 returul Supercupei Spaniei cu Barcelona. Golurile madrilenilor au fost marcate de Higuain şi Ronaldo, pentru catalani punctând Messi. În sfârşit, victorie! La a patra încercare pentru madrileni în acest sezon. Jucătorii lui Mourinho au suferit serios în partea secundă, după ce s-au distrat în prima repriză cu una dintre cele mai slabe apărări ale Barcelonei din ultimii ani. Dar au câştigat Supercupa Spaniei chiar în faţa marii rivale, întorcând soarta meciului tur, în care catalanii s-au impus cu 3-2.Problemele lui Vilanova au început chiar înainte de startul meciului. La şedinţa de încălzire, Alves a simţit dureri musculare, iar antrenorul Barcei a decis să nu rişte. L-a mutat pe Adriano în banda dreaptă şi l-a titularizat în stânga pe Jordi Alba. Degeaba, însă! Lipsită şi de aportul lui Puyol, absent din cauza unei fracturi la pomete suferită duminică, cu Osasuna, apărarea Barcelonei a făcut cel mai slab meci din ultimii ani. A fost avertizată de Higuain, blocat cu siguranţă de Valdes (6) şi pedepsită de acelaşi argentinian, scăpat singur cu portarul catalan după ce Mascherano a trecut pe sub un balon aruncat înspre careul oaspeţilor (11). Era 1-0, iar „Bernabeul” fierbea. Peste opt minute, o altă greşeală! Ronaldo a preluat cu câlcâiul de lângă un Pique adormit şi l-a învins pe un Valdes mult prea moale. Coşmarul nu s-a oprit aici însă! Asemenea unui boxer ţintuit în colţul ringului, Barca a mai primit un pumn. Adriano l-a jenat pe Ronaldo din cursa acestuia spre gol şi a primit roşu (28). Dar Real şi-a iertat adversara. Şi rău a făcut! La ultima fază a primei reprize, Messi a răzbunat ratările lui Ronaldo şi Higuain, transformând o lovitură liberă de la 30 de metri. Argentinianul i-a salvat din nou pe catalani, care se treziseră şi mai aveau nevoie de un singur gol pentru a intra în posesia Supercupei!


Real s-a retras deliberat

Totuşi, fanii Realului erau încrezători. În istoria Supercupei Spaniei, nicio echipă nu revenise de la 0-2 în retur pentru a reuşi să câştige trofeul. Dar ceva s-a schimbat în jocul Realului. Mourinho a ordonat retragerea, invitându-i pe catalani să atace. Aceştia s-au conformat şi au fost aproape să egaleze prin Pedro, însă Casillas a salvat excepţional (61). Totuşi, Real a continuat să fie periculoasă. Khedira şi Higuain, ultimul cu o bară în minutul 80, au profitat de fragilitatea defensivei adverse, care nu şi-a revenit la sută la sută nici în partea secundă. Finalul i-a aparţinut Barcei. Catalanii au presat şi au căutat golul, însă nu au mai reuşit să înscrie. Realul câştigă primul trofeu din acest sezon, la chiar primul succes stagional. Este a noua Supercupă din istorie pentru madrileni, care se află acum la numai un trofeu de Barca. Superba reuşită semnată de Cristiano Ronaldo în minutul 19 al returului Supercupei Spaniei a fost sinonimă cu cel de-al cincilea gol consecutiv marcat de jucătorul portughez într-un meci împotriva Barcelonei. Astfel, CR7 l-a egalat pe Ivan Zamorano, atacantul chilian fiind singurul jucător care a mai marcat de cinci ori la rând în partidele dintre Real şi Barca. Performanţa chilianului a fost reuşită între 1993 şi 1995. Cele mai noi achiziţii ale Realului şi Barcei, Luka Modric, respectiv Alex Song, şi-au făcut debutul la noile echipe chiar aseară, în returul Supercupei Spaniei. Dacă Song a prins ultimele 15 minute, întrând în locul lui Busquets, Modric a bifat doar nouă minute. Niciunul dintre cei doi jucători nu a avut însă vreo realizare importantă în economia partidei.
Real Madrid – Barcelona 2-1 (Higuain 11, Ronaldo 19 / Messi 45)

Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Di Maria (79 Callejon), Ozil (84 Modric), C. Ronaldo – Higuain (81 Benzema)
Barcelona: Valdes – Adriano, Pique, Mascherano, Jordi Alba – Xavi, Busquets (75 Song), Iniesta – Sanchez (33 Montoya), Messi, Pedro (82 Tello)

5-1 a fost raportul şuturilor pe poartă pentru Real Madrid în prima repriză
10 goluri a marcat Leo Messi în carieră în Supercupa Spaniei, record absolut
6 şuturi pe poartă a trimis Higuain în timpul meciului, cu trei mai mult decât întreaga echipă a Barcei

Adauga un comentariu

*