Ponta: Justiţia trebuie să-i pedepsească pe cei care au greşit, nu doar cu puşcărie, dar şi cu recuperarea banilor furaţi

Liderul PSD Victor Ponta le-a spus, sâmbătă, celor peste 5.000 de oameni prezenţi la mitingul electoral al USL de la Suceava că trebuie ‘să rupă blestemul’ şi s-a angajat în faţa acestora că toţi cei care au greşit vor plăti, politic sau în faţa legii.

‘Cei care au greşit politic, vor plăti cu funcţiile. Cei care au încălcat legea, să plătească în faţa legii. Pe cei care au greşit Justiţia trebuie să-i pedepsească nu doar să ajungă în puşcărie, ci trebuie să le luăm banii furaţi înapoi, pentru că i-au luat de la voi’, a spus Ponta.

El l-a criticat dur pe liderul judeţean PDL Suceava, Gheorghe Flutur, pe care l-a acuzat că a furat şi a minţit, dar şi pe primarul PDL Suceava, Ion Lungu, care ‘este mai rău şi mai slugarnic’ decât Boc.

‘Am fost şi sunt om al legii şi pot să spun că am întâlnit mulţi hoţi în viaţa mea, dar niciunul mai mare decât Flutur. Sunt om politic şi recunosc că am întâlnit mulţi mincinoşi în viaţa mea, dar niciunul mai mare ca Flutur. Am întâlnit mulţi miniştrii, dar niciunul care să omoare găinile oamenilor şi să vândă apă chioară şi apoi să bage milioane în buzunar pe necazul dumneavoastră. L-am cunoscut şi îl cunosc pe Emil Boc, slugarnic, mincinos, dar primarul Ion Lungu e mai rău decât Boc. Când aude de Flutur, parcă aude Boc de Băsescu’, a spus Ponta.

El şi-a luat angajamentul că va susţine candidaţii USL de la Suceava şi le-a povestit sucevenilor că are un motiv în plus să fie foarte legat de această zonă – copilăria petrecută în urmă cu 30 de ani, în Bucovina, la Pârteşti.

”Am datoria de a reda mândria acestei zone cu oameni binecuvântaţi şi primitori.(…) Am copilărit în Bucovina, la Pârteşti, la nişte oameni care îmi trimiteau barabule atunci când bucureştenii îngheţau de frig în apartamente (…) Am o datorie pe care vreau să o plătesc. Nu cred că există o zonă mai frumoasă ca Suceava. N-am întâlnit oameni care să mă ajute aşa cum au făcut-o cei din Bucovina (…) Judeţul vostru are pontenţial şi trebuie să rupem blestemul’, a spus Ponta.

El şi-a exprimat speranţa că USL poate câştiga la Suceava şi a promis că va ajuta de la Bucureşti ca judeţul şi oraşul să se dezvolte. Totodată, Ponta a dat asigurări că USL îşi va ţine promisiunile şi va arăta că lucrurile se pot schimba în bine, cu oameni cinstiţi şi profesionişti.

Adauga un comentariu

*