Bute a fost învins de Carl Froch prin KO şi a pierdut centura IBF

Pugilistul Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat la Nottingham în care şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oarăVenit dupã înfrângerea din finala turneului SuperSix, în faţa americanului Andre Ward, FROCH a căutat să-şi recapete gloria în faţa propriilor suporteri, la Nottingham, unde nu a pierdut nicio partidă.

Partida din Capital FM Arena a început cu o tatonare de mai bine de jumătate de minut între cei doi combatanţi, iar Froch a lansat prima serie de lovituri la corp şi cap, însă arbitrul a oprit imediat lupta, pentru pumni aruncaţi după semnalul de stop. Apoi Lucian a început să îşi facă jocul său, ţinându-şi adversarul la distanţă şi lovind la corp şi faţă, iar nasul lui Froch s-a înroşit după prima repriză.

În repriza secundă loviturile au curs de o parte şi de alta cu un mic avantaj pentru Froch..În repriza a treia Froch a reuşit o serie de lovituri la cap şi corp, Lucian s-a clătinat şi a căutat clinchurile, Froch a continuat să avanseze, băgându-l în corzi pe BUTE care cu greu a reuşit să termine runda.

Runda a patra a început într-un echilibru relativ, Bute a preluat iniţiativa, dar Froch a reuşit să iasă din seria lui Lucian şi a repus stăpânire pe meci, iar ochiul stâng al lui Bute a început să se umfle.

Superioritatea lui Froch s-a văzut în runda a cincea, când Bute a făcut iar pasul în spate şi cinci lovituri ale britanicului direct în faţa lui Lucian au făcut ca sportivul român să nu mai poată continue partida.

La anunţarea deciziei, când Froch a fost încoronat noul campion mondial în versiunea IBF, Bute a avut puterea să-l aplaude pe britanic şi l-a lăudat pentru prestaia din această partidă. Revanşa va avea loc la Montreal, când Bute va încerca să-şi recucerească centura IBF.

Comentarii

  1. claudiu a zis:

    Lucian Bute a avut o zi mai putin buna si cu siguranta isi va lua inapoi centura de la Froch…..facandu-l KO pe acesta la Montreal….
    Toti trebuie sa-l intelegem pe Bute si sa nu ne oprim in a-l sustine fara oprire….el este campionul nostru si ne mandrim cu el….

Adauga un comentariu

*