Premiera romaneasca: Horia Tecău, campion la dublu mixt la Australian Open

Horia Tecău şi şi americanca Bethanie Mattek-Sands au cucerit titlul probei de dublu mixt de la Australian Open, după ce au învins în finală perechea Elena Vesnina/ Leander Paes (Rusia/India), scor 6-3, 5-7, 10-3.

Jucătorul român şi partenera sa au început tare meciul, conducând cu 2-0 şi câştigând fără probleme primul set, în doar 31 de minute. Tecău şi Mattek-Sands au continuat să joace la fel de bine şi în setul secund, unde s-au desprins la 4-2.

Partida a fost întreruptă pentru puţin timp din cauza ploii, ceea ce le-a permis adversarilor să-şi revină şi să se impună cu 7-5. În super tie-break, perechea româno-americană a jucat perfect şi a câştigat cu 10-3.

Este primul titlu de Grand Slam din cariera lui Horia Tecău, care a disputat finalele de dublu de la Wimbledon, în 2010 şi 2011, alături de suedezul Robert Lindstedt, ambele pierdute însă.

În acelaşi timp, titlul cucerit de Tecău este primul de Grand Slam al unui jucător român după o pauză de 33 de ani, precedenta performanţă aparţinându-i Virginiei Ruzici, care s-a impus la Roland Garros, în 1979.

În turneul de dublu de la Melbourne, Tecău a ajuns în semifinale, alături de Lindstedt, dar cei doi au fost eliminaţi de fraţii Bryan.

Adauga un comentariu

*