Steaua câştigă derbyul cu Dinamo în Ştefan cel Mare, scor 3-1

Dubla lui Raul Rusescu şi golul lui Mihai Costea a ajutat-o pe Steaua să revină de la 0-1 şi să câştige derbyul din Ştefan cel Mare cu Dinamo, scor 3-1, prima victorie a roş-albaştrilor pe terenul marii rivale după şapte ani.

Succesul echipei lui Ilie Stan relansează şi lupta pentru titlu, Dinamo rămânând în continuare lider în Liga I, dar cu un singur punct avans faţă de CFR Cluj şi două faţă de Rapid.

Dinamo a început mai bine, însă prima ocazie a meciului a venit după o serie de greşeli. În minutul 6, Latovlevici a alunecat, Marius Niculae a luftat de la marginea careului, iar mingea a sărit la Alexe, centrarea mijlocaşului fiind trimisă peste de Dănciulescu. Un minut mai târziu, o altă centrare a lui Alexe a fost deviată de Iliev doar până la Marius Niculae, dar atacantul dinamovist nu a prins spaţiul porţii din poziţie favorabilă.

După o perioadă de joc confuz, partida a prins brusc viaţă în minutul 19, când Iliev a comis henţ în careu în urma unui corner, iar Cristi Balaj a dictat lovitură de pedeapsă. Marius Niculae a executat şi a transformat cu emoţii, mingea lovindu-l în spate pe Tătăruşanu înainte de a intra în poartă, după ce ortarul stelist reuşise să devieze în bară şutul golgheterului campionatului.

Avantajul gazdelor a durat doar două minute, pentru că Raul Rusescu a confirmat momentul bun pe care îl traversează şi a egalat cu un şut de la aproximativ 25 de metri, balonul trimis de jucătorul roş-albaştrilor atingând pământul în faţa lui Bălgrădean şi păcălindu-l pe goalkeeperul „câinilor”.

Galvanizaţi de golul marcat, oamenii lui Ilie Stan au preluat iniţiativa şi au controlat finalul primei reprize, când Nikolic a irosit uşor două bune oportunităţi, fiind blocat de Moţi şi Bălgrădean în situaţii clare de finalizare.

Ciobotariu a simţit căderea elevilor săi şi, la pauză, a înlocuit mâna moartă Alexe cu Liviu Ganea, o mutare care iniţial s-a dovedit inspirată, atacul alb-roşilor punând probleme în primele minute ale părţii secunde, când Marius Niculae, cu un şut de la distanţă, şi Dănciulescu, reluare cu capul din interiorul careului, dându-i emoţii lui Tătăruşanu.

Steaua nu a intrat însă în panică şi a replicat imediat, cu un contraatac la care Rusescu a ratat şutul decisiv din marginea careului. Golgheterul oaspeţilor nu a mai greşit în minutul 59, când a făcut dubla cu o execuţie frumoasă din întoarcere, după o pasă primită de la Nikolic.

Cu avantaj pe tabelă, echipa lui Ilie Stan a continuat să controleze ostilităţile, iar Bourceanu a avut şansa golului trei, dar execuţia sa din marginea careului a trecut puţin pe lângă. Replica dinamoviştilor s-a lăsat aşteptată, dar atunci când a venit, Marius Niculae şi Kone au ratat de două ori într-un singur minut.

Finalul a fost intens, ambele echipe având câte o bară, Cristi Tănase şi Marius Niculae, iar Nikiloc şi Cătălin Munteanu au beneficiat şi ei de câte o mare ocazie. Ultimul cuvânt l-a avut Mihai Costea, care a înscris după un contraatac în prelungiri, iar Steaua obţine prima victorie în deplasare în actuala ediţie de campionat. Chiar pe terenul marii rivale.

Dinamo: Bălgrădean – Luchin (Ţucudean 79), Moţi, Grigore, Diabate – L.Rus, Kone, C. Munteanu, Alexe (L. Ganea 46) – Dănciulescu, Niculae

Steaua: Tătăruşanu – Emeghara, Iliev, Geraldo, Latovlevici – Prepeliţă (M. Costea 69), Bourceanu, Brandan, Tănase – Nikolic (F. Costea 89), Rusescu.

Adauga un comentariu

*