Simpozion: „ Unirea, naţiunea a făcut-o”

Joi, 1 Decembrie 2011 băcăuanii au participat la o manifestaţie de amploare dedicată zilei naţionale a României.Activităţile au fost organizate de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „ General Nicolae Şova” din Bacău; Asociaţia Pro-Basarabia şi Bucovina; Asociaţia Refugiaţilor Politici din Basarabia şi Bucovina .

Prima activitate a fost un simpozion comemorativ cu tema : „93 de ani de la întregirea României”. În cadrul ceastei activităţi au prezentat referate:

  1. Profesor dr. Jean Ciută care s-a referit la ideea de unitate la români;

  2. General (r) dr. Vasile Apostol- conferenţiar la Universitatea „Alma Mater” din Sibiu, care a prezentat evenimentele referitoare la unirea Bucovinei cu Regatul României;

  3. Comandor (r) dr. Vasile Florea- şef de catedră la Universitatea „Alma Mater” din Sibiu, care a vorbit despre unirea Transilvaniei cu România.

Activitatea a avut loc la teatrul „ George Bacovia”.

Încontinuare s-a lansat cartea „Paradigme ale tragediei Basarabiei” de Gheorghe Buzatu. A prezintă Ionel Rusei – vicepreşedinte a Asociaţiei „ Pro- Basarabia şi Bucovina”.

Manifestările s-au încheia cu un spectacol festiv, prezentat de cunoscutul ansamblu băcăuan „Busuiocul”.(foto: aghiuta.com)

Comandor (r) dr. Vasile FLOREA

Adauga un comentariu

*