1 DECEMBRIE – La multi ani Romania!

1 Decembrie a fost marcat si in Bacau cu o serie de actiuni care au cuprins depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor  si defilarea Garzii de Onoare in fata Prefecturii Bacau. La evenimente au participat autoritatile locale – primarul Romeo Stavarache, prefectul Constantin Scripat, vicepresedintii CJ Dumitru Braneanu si Maricica Cosa , reprezentantii institutiilor militare. Delegatia PSD Bacau a fost condusa de fostul prefect Dorian Pocovnicu. Au fost prezenti, de asemenea parlamentarii Gabriel Berca si Ionel Paler, consilierii locali si judeteni Dumitru Bontas, Nicolae Ciocan, Petru Andronache, Ilie Barzu, Alin Nastase, Gheorghe Nechita, Silviu Bondor,  Costel Dunava, precum si reprezentanti ai intitutiilor publice sau ai altor organizatii. 

Dorian Pocovnicu: „Ma bucur sa vad atat de multi tineri aici, inclusiv din  cadrul PSD care  participa la un asemenea eveniment. Valorile nationale sunt promovate in interiorul partidului pentru ca inainte de a fii politicieni suntem romani”.

 

Ziua de 1 decembrie 1918 marcheaza bilantul luptei romanilor pentru intregire statala, care vine sa incununeze precedentele actiuni ale fratilor din Basarabia si Bucovina. Poporul roman a valorificat conjunctura internationala creata in urma Primului Razboi Mondial si a stiut sa se afirme in contextul miscarii de eliberare a popoarelor si al victoriei principiului nationalitatilor in Europa. Noi, ca tineri, incercam sa ducem mai departe istoria si sa aratam tuturor ca tinerii nu se gandesc doar la discoteci si distractie”, a explicat Alin Nastasa, liderul tinerilor municipalei ai PSD.

Adauga un comentariu

*