Alexa a înscris primul gol românesc pe Naţional Arena, dar Eindhoven a învins pe Rapid cu 3-1

Dan Alexa este primul român care înscrie pe Naţional Arena, dar golul fostului jucător al lui Poli Timişoara nu i-a folosit deloc Rapidului, care a pierdut meciul cu PSV Eindhoven din etapa a doua a grupei C din Europa League, scor 1-3.

La două zile după ce şi-a făcut „debutul” în cupele europene, cu partida Oţelului din Liga Campionilor, noul Naţional Arena a fost din nou gazda unui duel continental, însă de această dată într-o altă atmosferă şi cu o echipă gazdă mult mai decisă şi mai curajoasă.

Pancu a avut prima ocazie a meciului în minutul 8, dar atacantul rapidist a tras slab din apropiere. Trecuţi cu bine peste momentul dificil, olandezii au preluat iniţiativa, dar elevii lui Răzvan Lucescu s-au apărat compact şi atent, singurul moment de pericol la poarta lui Coman venind abia în minutul 25, când Matavz nu a ajuns la centrarea excelentă a lui Manolev.

În minutul 27 avea să vină şi deschiderea scorului, reuşită de Alexa. Pancu a bătut înşelător o lovitură liberă din partea stângă, Isaksson a respins în corner, iar din lovitura de colţ executată de Roman mingea a ajuns la închizătorul giuleştenilor, care a marcat cu capul din apropiere.

Tot dintr-o fază fixă a venit şi golul egalizator, marcat de Bouma cu trei minute înainte de pauză, fundaşul oaspeţilor profitând de marcajul lejer al lui Pancu pentru a-l învinge pe Coman din colţul careului de 6 metri.

Rapid a ieşit mai decisă de la vestiare, a stat mai sus şi a pus presiune pe fundaşii oaspeţilor. Astfel, jucătorii lui Lucescu jr. au recuperat multe baloane, dar de fiecare dată pasa decisivă a lipsit pentru ca poarta lui Isaksson să fie pusă cu adevărat în pericol. Deşi PSV nu a mai reuşit să-şi facă jocul la fel ca în primele 45 de minute, formaţia olandeză a avut cea mai importantă ocazie a părţii secunde, prin Matavz, şutul jucătorului sloven fiind scos de pe linie de Rui Duarte.

Meciul părea că se îndreaptă spre o remiză care ar fi convenit ambelor echipe, dar, cu un minut înainte de final, suedezul Toivonen a marcat cu o lovitură de cap din interiorul careului. Giuleştenii au căzut definitiv şi au mai primit un gol, în minutele de prelungire, de la Matavz, care a stabilit rezultatul final.

Înfrângerea suferită în faţa lui Eindhoven complică lucrurile pentru Rapid, mai ales că Legia Varşovia a învins in extremis pe Hapoel Tel-Aviv pe teren propriu, scor 3-2. Polonezii au marcat prin Ljuboja, Komorowski, din penalty, şi Radovic, ultimul în minutul 89, în timp ce pentru oaspeţi au înscris Tamuz şi Lala.

Rapid: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Alexa, Deac, Grigore, Herea (Apostol 73), Roman (Teixeira 51), Bozovic, Pancu (Cassio 83)

PSV: Isaksson – Manolev, Bouma, Marcelo, Pieters, Strootman, Mertens, Toivonen, Matavz, Wijnaldum, Lens (Labyad 72).

Adauga un comentariu

*