C.C.D. Bacău a semnat un nou memorandum cu Ambasada S.U.A

De curând C.C.D. Bacău a semnat un nou memorandum cu Ambasada S.U.A., care stabileşte noi termeni de colaborare şi de parteneriat, ce prevăd cu prioritate menţinerea la aceleaşi standarde a activităţilor desfăşurate la Centrul „American Corner Bacău”. Acesta a fost semnat de directorul instituţiei băcăuane, prof. Gabriel Stan, şi de noul ataşat cultural al Ambasadei S.U.A. la Bucureşti, Edwina Sagitto. Aşadar, activităţile organizate la Centrul „American Corner Bacău” vor fi diversificate ca tematică (educaţională, culturală, socială), dar şi ca structură: conferinţe, seminarii, workshopuri, expoziţii, spectacole, etc.

Prin calitatea şi diversitatea programelor desfăşurate la Centrul „American Corner Bacău”, în cei cinci ani de funcţionare neîntreruptă, s-a reuşit atragerea, alături de cadrele didactice băcăuane, a unui public nou, format din elevi de gimnaziu, liceeni, studenţi, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi ai unor servicii publice locale, care au  participat cu interes la activităţile organizate.

Utilitatea programelor organizate la Centrul „American Corner Bacău”, rezidă tocmai din iniţierea unor activităţi extracurriculare şi extraşcolare diverse şi interesante, în colaborare cu cadrele didactice, precum şi din familiarizarea publicului larg, cu cultura şi civilizaţia americană, dar şi cu unele realităţi ale societăţii contemporane, cum ar fi: traficul de fiinţe umane, incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, dimensiunea de gen, corupţia, toleranţa, diversitatea culturală, etc.

Activităţile desfăşurate de acest centru s-au bucurat permanent de un real interes şi din partea autorităţilor, a mass-mediei, ceea ce a adus instituţiei băcăuane un plus de vizibilitate în comunitatea locală, contribuind astfel la creşterea prestigiului instituţiei în mediul educaţional. Fiecare proiect a beneficiat de o atenţie deosebită, deseori, organizatorii reuşind să asigure participarea unor invitaţi de marcă din ţară şi străinătate.

Astfel, noul ataşat cultural american de la Bucureşti, Edwina Sagitto, a apreciat în termeni pozitivi această colaborare şi a promis instituţiei băcăuane în continuare sprijinul.

„În viitor ne vom focaliza mai mult pe dezvoltarea Centrului „American Corner Bacău” şi a Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică, deoarece o bună funcţionare a acestora permite accesul nemijlocit al elevilor şi cadrelor didactice la diferite programe educaţionale, civice şi culturale americane, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău. De asemenea, ne gândim să iniţiem câteva proiecte educaţionale de anvergură, care îşi propun promovarea educaţiei împotriva urii, dar şi a toleranţei şi reconcilierii, combaterea traficului de fiinţe umane şi a discriminării în şcoli. Suntem onoraţi de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifestă faţă de C.C.D. Bacău. Această situaţie ne obligă să continuăm şi să dezvoltăm parteneriatul cu americanii.”

În acest context, Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. la Bucureşti va sprijini şi în acest an şcolar o serie de programe educaţionale şi culturale organizate de C.C.D. Bacău.

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*