Patru din 240!

Patru elevi bacauani eliminati pentru tentativa de frauda!

Unii elevi nu au învăţat nimic din experienţa bacalaureatului din vară. 240 de tineri au copiat şi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, deşi ştiau că sunt filmaţi. Un candidat a sunat la 112 să reclame că la el în sală se copiază.Pentru patru candidati bacauani prezenti luni la proba scrisa de limba si literatura româna incercarea de a copia le-a fost fatala. Toti patru au fost eliminati pentru tentativa de frauda si se vor mai putea reinscrie in examen abia in iulie 2013. Cazurile au fost inregistrate la centrele de la Colegiul Economic “Ion Ghica”, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Bacau, Colegiul National “Dimitrie Cantemir”, Onesti, si Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika”, din Comanesti.

Cu toate că măsurile de securitate au fost la fel de stricte ca în prima sesiune, sute de elevi din toate centrele au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi copiind sau încercând să copieze. Tinerii au avut păreri împărţite cu privire la dificultatea subiectelor. Dacă pentru unii subiectele au fost uşoare şi speră să ia o notă de trecere, pentru unii, subiectele au fost mai mult decât dificile.Peste 1.300 de elevi bacauani au intrat de luni in seria examenelor scrise ale bacalaureatului de toamna. La aceasta proba s-au inscris 1.586 de candidati, dar s-au prezentat 1.337, inregistrandu-se 249 de absenti. S-au inregistrat si patru eliminari: in Bacau la CT «Anghel Saligny», Colegiul Economic « Ion Ghica », in Onesti la Colegiul « Dimitrie Cantemir » si in Comanesti la CT “Dimitrie Ghika”. Acestia aveau asupra lor fituici, telefoane mobile cu casti si chiar aparatura audio supersofisticata. In prima parte a subiectului, elevii au avut intrebari de sintaxa si morfologie dintr-un fragment din opera „Adela” a lui Garabet Ibraileanu. La subiectul al doilea s-a cerut redactarea unui text de tip argumentativ de 15-30 de randuri despre prietenie, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Nichita Stanescu „Prietenia nu este un dor, ci o prezenta”. La subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu de 2-3 pagini in care sa prezinte modul in care se reflecta o tema intr-o nuvela studiata. Tezele candidatilor vor fi corectate la aceasta sesiune de cadre didactice din judet. Bacalaureatul continua cu alte doua probe, programate miercuri, 31 august si vineri, 2 septembrie. Si la aceste probe, supraveghetorii dar si camerele video vor sta cu ochii pe candidati, conditiile de supraveghere fiind chiar mai dure decat la prima sesiune, in sensul ca exista camere de supraveghere in toate salile de clasa.

Linie telefonica pentru frauda

Tot pentru a evita orice tentative de frauda sau pentru a le semnala, Ministerul Educatiei a înfiintat o linie telefonica gratuita pentru ca elevii, parintii sau profesorii sa poata sesiza evantualele nereguli din timpul examenului de Bacalaureat. Linia de telefon 0800.801.100 este disponibila zilnic, pe toată durata desfasurarii examenului, între orele 9.00 si 19.00. Primele rezultate la probele scrise se vor afisa pe 4 septembrie, cand se vor putea depune si contestatiile.

Adauga un comentariu

*