România văzută din afară: biserici da, şcoli şi spitale ba!

Presa din Germania comentează faptul că Guvernul României îşi permite luxul să cheltuiască sute de milioane de euro pentru construirea unor biserici, printer care şi o catedrală gigantică, în acelaşi timp în care închide zilnic şcoli şi spitale, din lipsă de fonduri. În ultimii 20 de ani, peste 4.000 de biserici s-au construit în România cu sprijin de la Guvern, ceea ce înseamnă că la fiecare două zile s-a finalizat o nouă biserică, în timp ce zilnic trei şcoli sunt închise zilnic şi din ce în ce mai multe spitale.

Această realitate stârneşte nemulţumirea oamenilor, dar şi interesul reporterilor germani de la Deutsche Welle care au realizat un reportaj despre Catedrala Mântuirii Neamului. Explicaţia reporterilor germani  este că astăzi credinţa joacă un rol important în societatea românească şi reprezintă un mare suport pentru viaţa mizeră a multor oameni. „Banii par să nu fie o problema pentru ridicarea Catedralei. Biserica şi Guvernul cheltuie împreună 600 milioane de euro pentru construcţie… Banii pe care Biserica îi primeşte de la stat sunt de două ori mai mulţi decât cei alocaţi culturii sau cercetării ştiinţifice“. Catedrala Neamului este construită în centrul Bucureştiului, în vecinătatea Palatului Parlamentului, şi trebuie terminată în trei ani iar Deutsche Welle constată că „probabil termenul va fi respectat pentru că sume imense de bani merg de la bugetul statului spre Biserică“. Noua Catedrală va fi situată pe un teren donat de stat, în valoare de 200 de milioane de euro, la circa 125 metri de Casa Poporului, construită de Nicolae Ceauşescu. Dictatorul a distrus numeroase biserici în anii 1980, însă guvernul actual are relaţii apropiate cu Biserica Ortodoxă, se mai spune în documentar.

Comentarii

  1. Nu mai aveti de ce sa va luati?! Lasa bisericile in pace ! S-a rasucit in mormantul sau(Sa-i fie tarana usoara!) unul din bunicii tai .Ai fost,in acest articol ,coada de topor a celor ce doresc dezbinarea trupeasca ca fiinta a noastra,a ROMANILOR.TU si cu ai TAI nu o sa reusiti!

Adauga un comentariu

*