Capitala boxului romanesc s-a mutat la Bacau!

Sase din zece! Acesta este bilantul boxului bacauan la turneul final al Campionatului National de box seniori, 2011. In sapte finale, pugilistii de la SCM Bacau 2010 au avut reprezentanti, in doua chiar patru! Editia din acest an al CN de box seniori a fost un real succes al sportului  bacauan.

De la inceput suntem datori cu o precizare pentru cititorii nostri. Initial s-a crezut ca avem doar sapte pugilisti in finale, dar, la miezul noptii, contestatia depusa de antrenorii bacauani in ceea ce priveste verdictul dat in meciul dintre Alexandru Cuciureanu si Adrian Aklexandru, unde fusese declarat castigator ultimul, a fost intoarsa de juriu, iar victoria i-a fost atribuita pugilistului bacauan care, in acest fel,  a ridicat la opt numarul sportivilor bacauani prezenti in finale! Din cele zece finale disputate, in  doua CSM Bacau 2010 a avut cate doi reprezentanti, fiind asigurate medaliile de aur si argint. Nici nu incepuse bine finalele ca, dupa un meci disputat, elevii lui Relu Auras si Nicu Cara obtinusera deja trei medalii  de aur si doua de argint, o performanta de-a dreptul uluitoare.

Lucian Bute s-a tinut de cuvant

Anuntat cu multa valva, campionul mondial Lucian Bute si-a facut aparitia in Sala Sporturil;or, insotit de primarul Romeo Stavarache si prefectul Constantin Scripat. Au urmat protocolul de rigoare, cu decernarea de catre edilul bacauan a unei cupe lui Lucian Bute, acesta raspunzand cu o pereche de manusi de box pe care Romeo Stavarache n-o va folosi, cu siguranta, niciodata.Si au inceput finalele, cu Ionel Stoica, de la TVR pe post de crainic. Primul meci, prima medalie pentru boxul bacauan.  Al doilea, o noua medalie de aur dar si una de argint, partida dintre bacauanii Cioaca si Leuceanu fiind arbitrata tot de un bacauan, Danu Anisei. Si astfel, dupa disputarea primelor patru finale, SCM Bacau 2010 avea deja in vitrina  trei medalii de aur si una de argint.  La categoria 69 kilograme, pugilistii bacauani pierd singura finala, Paraschiveanu fiiund invins la puncte de Ionut Gheorghe, un pugilist tehnic, evident superior bacauanului. Dar se mai adaugase un argint in palmares! Ultimele teri finale au revenit favoritilor, bacauanii Cristofor, Bejenaru si Nistor ridicand la sase numarul medaliilor de aur obtinute de CSM Bacau 2010, si facand totodata din orasul lui Bacovia capitala boxului national

Relu Auras, cel mai bun antrenor!

La toate acestea sa mai adaugam faptul ca Relu Auras a fost desemnat cel mai bun antrenor de box din tara, ceea ce incununeaza si mai mult munca desfasurata de clubul bacauan in scurta perioada de la infiintare. Ca amanunte picante, sa mai notam ca bacauanii l-au intampinat asa cum se cuvine pe Lucian Bute, dovedindu-si simpatia fata de el,ca doar doua partide s-au incheiat inainte de limita, prin abandonul adversarului, si ca Dinamo Bucuresti a avut doi frati prezenti in finale, unul castigand prin abandon, iar celalat fiind invins la puncte de bacauanul Bejenaru. De altfel Dinamo Bucuresti s-a clasat pe locul al doilea ca numar de medalii de aur si una de argint. Si nu in ultimul rand, CSM Bacau a avut cinci pugilisti in coltul rosu si trei in cel albastru, doar unul singur imbracat in albastru reusind sa castige, acesta fiind Stefan Caslarov! Iata rezultatele inregistrate in cele zece finale, sase dintre ele fiind castigate de pugilistii de la CSM Bacau 2010, antrenata de Relu Auras si Nicu Cara: acateg. 49 kg – Stefan Caslarov (CSM Bacau 2010); 52 kg – Maike Cioaca (in finala cu colegul sau de sala Alin Leuceanu); 56 kg – Catalin Gheorghe (COMPET Bucuresti); 60 kg – Catalin Sandu (CSM Bacau 20109, invingator asupra lui Alexandru Cuciureanu, CSM Bacau 2010; 64 kg – Daniel Badulescu (Dinamo Bucuresti); 69 kg – Ionut Gheorghe (Constanta); 75 kg – Bogdan Juratoni (Dinamo Bucuresti); 81 kg – Alexandru Cristofor (SCM Bacau 201); 91 kg – Constantin Bejenaru (CSM Bacau 2010); Mihai Nistor (CSM 2010). Au castigat prin abandon Bogdan Juratoni(Dinamo Bucuresti) si Mihai Nistor (CSM Bacau 2010). .


Adauga un comentariu

*