Sorin Avram a devenit cetatean de onoare al municipiului Bacau!

Sorin Avram, unul dintre cei mai buni atacanti din istoria fotbalului românesc, a primit in aceasta dimineata, titlul de “Cetatean de Onoare al Municipiului Bacau”. Primarul Romeo Stavarache, la propunerea consilierului local Gabriel Axinte, i-a inmanat fostului mare fotbalist al Bacaului cheia municipiului, in cadrul unei sedinte a Consiliului Local Bacau. George Bogatu, consilier PSD, a propus acordarea unui premiu de 5.000 de euro celor care devin cetateni de onoare ai municipiului.

Sorin Avram, fotbalistul băcăuan cu cele mai multe prezenţe în echipa naţională, fost component al formaţiilor Dinamo Bacău, Viitorul Bucuresti, Steaua Bucureşti, Farul Constanţa si SC Bacau, a devenit cetăţean de onoare al  Bacăului. Iniţiativa i-a aparţinut consilierului local Gabriel Axinte. Sorin Avram a fost unul dintre cei mai cunmoscuti fotbalisti ai Bacaului. A facut parte din echipa nationala de juniori a Romasniei care a castigat turneul UEFA organizat de tara noastra in 1962, fiind, impreuna cu Jamaischi, singurii fotbalisti cu varsta ceruta de UEFA, colegii sai fiind cu cel putin doi ani mai mari! S-a născut în Bacău, in cartierul “Letea”, unde avea sa debuteze ca fotbalist, in 1956, fiind antrenat de prof.Constantin Anghelache, o alta legenda a fotbalului bacauan.. Elev fiind la fostul liceu “George Bacovia”, actualmente Colegiul “Ferdinand”, a fost transferatla Dinamo Bacău, unde a şi debutat în Divizia A,  într-un joc câştigat împotriva celor dela Petrolul Ploieşticu 2 -0. Afost coleg cu Miki Comanescu, Vasile Panait, Daniel Ene, Aristica Ghita. Dela Dinamoa trecutla Viitorul Bucureşti, un proiect al Federaţiei Române de Fotbal care aduna cei mai buni jucători tineri, formând o echipă care juca în Divizia A, imediat dupa castigarea turneului UEFA din 1962. Dela Viitorula ajunsla Steaua Bucureşti, unde a jucat sase sezoane. De aici a fost transferatla Farul Constanţa, dar a revenit in Bacau  în 1970, iar pe 20 noiembrie 1972 şi-a agăţat ghetele în cui, la 30 de ani, după meciul Sport Club Bacău – CFR Cluj, încheiat 1 – 1. Sorin Avram a îmbrăcat de 20 de ori tricoul echipei naţionale pentru care a marcat două goluri, unul impotriva  Portugaliei lui Eusebio. A facut parte din echipa olimpica a Românieila Jocurile Olimpicede vară din1964. Ajucat 226 de meciuri în Divizia A, înscriind 38 de goluri. A câştigat Cupa României în 1966 şi 1967 şi a fost campion al României cu Steaua Bucureşti în 1968. După ce s-a retras de pe gazon, s-a aşezat pe banca tehnică, iar  ultima parte a activitatii sale si-a dedicat-o grupelor de copii si juniori ale Liceul cu program sportiv. Sorin Avram a devenit astfel cel de al 61-lea cetăţean de onoare al Bacaului.Printre cei care mai deţin cheia oraşului se afla Doina Melinte, Relu Auraş, Mihaela Melinte, Monica Rosu, Narcisa Lecuseanu, Eusebiu Diaconu, Dan Botezatu sau Constantin Anghelache.

George Bogatu propune 5.000 de euro drept premiu!

Consilierul local PSD, George Bogatu, unul dintrre initiatorii proiectului de hotarare prin care s-a acordat titlul de cetatean de onoare fostului mare fotbalist, a propus acordarea unui premiu de 5.000 de euro pentru intreaga activitate a acestei mari personalitati a Bacaului. “Am facut o propunere in cadrul sedintei de Consiliu Local pe care o voi sustine in continuare, sa se acorde un premiu in bani  pentru intreaga activitate sportiva desfasurata de acest mare fotbalist al Bacaului. Pentru ca de diplome si chei s-au cam saturat acesti oameni. De aceea m-am gandit la suma de 5.000 de euro”, ne-a declarat, in exclusivitate, consilierul local George Bogatu. Sorin Avram ne spunea ca, pe vremea lui Gheorghiu Dej, dupa castigarea turneului UEFA, au primit cate 5.000 de lei, care erau bani la acea vreme, un apartament cu doua camere si scutire de impozit de 50 la suta. Sa recunoastem, era ceva! Asa ca, de ce nu s-ar concretiza si propunerea lui George Bogatu? In cadrul sdedintei de Consiliu Local, primarul Stavarache a anchiesat la ideea consilierului Bogatu, promitand ca, in cadrul Galei Sportului bacauan din toamna, se vor acorda premii in bani sportivilor care au facut cinste Bacaului.

Comentarii

  1. nicu marazzi a zis:

    un gest frumos

Adauga un comentariu

*