Bac-ul FRAUDELOR!

Bacalaureatul de anul acesta se remarca printr-un record negativ la capitolul incidente. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu anunta masuri de securitate pentru eliminarea fraudei sporite si sanctiuni mai drastice pentru cei care copiaza, acestora fiindu-le interzis sa participe doua sesiuni ulterioare. Astfel, un elev eliminat dintr-o proba in sesiunea de vara 2011 se va putea inscrie doar in sesiunea de toamna din 2012. Asta nu i-a speriat insa pe mai multi candidati. Noua candidati au fost eliminati, pentru tentativa de frauda, de la prima proba scrisa – limba si literatura romana – a examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie a.c. Dupa cum ne-a informat inspectorul scolar general adjunct Cristian Cuciac, presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, candidatii eliminati din examen incercasera sa foloseasca mijloace electronice, sa schimbe ciornele intre ei sau chiar sa-si puna in valoare fituicile. Cei noua eliminati erau inscrisi la centrele de examen de la Liceul Teoretic “Spiru Haret” Moinesti (2 elevi), Colegiul “Henri Coanda” (2), Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” (2), Colegiul “Grigore Antipa” (1), Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” Comanesti (1) si Colegiul Tehnic “Petru Poni” Onesti (1). „Nu stiu cum sa calific aceste incercari de frauda, in conditiile in care candidatii cunosteau atat interdictiile, cat si riscurile la care se expun, a spus inspectorul scolar general adjunct. Existase si acel caz de eliminare a unui candidat la probele orale, stiau ce-i asteapta. Cei noua nu se vor mai putea inscrie la examenul de bacalaureat pana in sesiunea august – septembrie 2012. Speram sa nu mai aavem cazuri de eliminare la celelalte probe scrise”. Numai ca … actuala sesiune a examenului de bacalaureat a continuat sa faca victime. Miercuri, la proba scrisa, obligatorie, a profilului, alti trei candidati au fost scosi din sala de examen, pe motiv de frauda sau tentativa de frauda. Cele trei cazuri au fost inregistrate la centrele de examen din Tg. Ocna (Colegiul National “Costache Negri”), Darmanesti (Grupul Scolar de Construcctii de Masini) si Moinesti (Liceul Teoretic “Spiru Haret”). Stefan Olteanu

BUCURESTI: Comisia Municipala de Bacalaureat a inregistrat, in primele ore de la inceperea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului national de bacalaureat, 17 tentative de frauda, candidatii fiind eliminati fara drept de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului.

HUNEDOARA: Un numar de 111 elevi din cei 159 prezenti in centrul de examen de la Grupul Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu au fost eliminati de la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, pentru frauda sau pentru tentativa de frauda.

ARAD: Zece candidati au fost eliminati de la a doua proba scrisa a bacalaureatului, pentru ca au copiat sau nu au predat telefoanele mobile, in timp ce patru candidati au sustinut examenul mai tarziu cu subiectele de rezerva pentru ca au fost blocati in trafic.

Adauga un comentariu

*