Facebook va fi detronat? Google a lansat reţeaua de socializare Google+

Google a lansat reţeaua de socializare Google+, cel mai curajos efort de până acum al companiei de a detrona Facebook şi de a-şi perpetua dominaţia pe internet.

Google a încercat de mai multe ori, fără succes, să-şi contureze o prezenţă solidă pe piaţa reţelelor sociale. Google+ reprezintă cea mai ambiţioasă încercare a companiei în această direcţie de la începutul mandatului de director general al lui Larry Page, în luna aprilie.

Page a introdus reţelele sociale printre principalele priorităţi ale Google, operatorul celui mai mare motor de căutare pe internet din lume, a cărui poziţie ca principală poartă de acces către informaţia online este ameninţată de popularitatea tot mai mare a serviciilor ca Facebook şi Twitter.

„În trecut, şi-au permis să facă greşeli cu iniţiativele de socializare. Nu mai au acest lux. Companiile care au succes în zona socială a internetului vor câştiga vizitatorii şi accesările, vor obţine fidelitatea utilizatorilor şi, în final, banii din publicitate care sunt acum atât de importanţi pentru Google”, comentează Ray Valdes, analist la Gartner.

Platforma Google+ este disponibilă pentru testare, iar structura este similară cu cea a Facebook, construită în jurul fotografiilor de profil şi fluxurilor de informaţii despre prietenii utilizatorului şi despre subiectele care îl interesează.

Continuarea aici (MEDIAFAX.RO)


Adauga un comentariu

*