Valea Seaca si primarul Ion Pravat, un exemplu.

In comuna Valea Seaca a fost taiata panglica la  primul proiect finalizat din judetul Bacau pe masura 322. Gabriel Vlase, deputatul colegiului 10 din care face parte si aceasta comuna, a salutat efortul depus de primarul Ion Pravat, de Consiliul Local, precum si de proiectanti si constructori pentru implementarea celui mai important proiect european din aceasta comunitate.

Istoricul intentiei de accesare a acestui proiect incepe in 2007 si tin minte ca nu le-a fost deloc usor autoritatilor locale sa depaseasca o sumedenie de probleme si obstacole care au aparut la tot pasul. Vreau sa-l felicit in mod deosebit pe domnul  Ion Pravat, cel care a dovedit o incapatinare de sisif in a nu se da batut, iar faptul ca astazi locuitorii din Valea Seaca beneficiaza de obiective strategice in  domeniul infrastructurii si serviciilor de baza i se datoreaza in primul rind primarului lor“, susține deputatul PSD Gabriel Vlase.

Proiectul include o retea de canalizare si de modernizarea  drumului comunal 107,  pe o lungime de 7 kilometri si  o retea de canalizare de 12, 3 km, avand patru statii de pompare si 250 camine de vizitare. Conducta de evacuare a apei epurate se intinde pe o lungime de 2,1 km. La sedinta prilejuita de inaugurarea obiectivelor au participat invitati ai tuturor institutiilor care au sprijinit accesarea proiectului, reprezentantii constructorilor, locuitori din comuna. Slujba religioasa de sfintire a fost oficiata de un sobor de preoti, avandu-l in frunte pe  preotul protopop Ioan Negoita.

Măsura 322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” se încadrează în Axa III – „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale” şi are ca obiective: Îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază în spaţiul rural; Îmbunătăţirea accesului la servicii de bază pentru populaţia rurală; Creşterea numărului de sate renovate; Creşterea numărului de obiective de patrimoniu din spaţiul rural.

 

Adauga un comentariu

*