Mita Colegiul „Henri Coanda” Bacau

Profesor reţinut pentru luare de mită

Poliţiştii, sub coordonarea procurorilor si cu sprijinul ofiterilor de informaţii şi protecţie internă au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unui profesor, care a pretins unei eleve suma de 200 de lei pentru a o promova la disciplina matematică. Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau a emis pe numele lui Ion Doru G. un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au fost sesizaţi luni, 30 mai, de către o minoră de 17 ani, elevă la o unitate de învăţământ din Bacău, despre faptul că profesorul Ioan Doru G. i-a pretins suma de 200 lei pentru a o promova la obiectul matematică, în vederea susţinerii bacalaureatului. În baza sesizării, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi în colaborare cu ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Bacău, s-a organizat, în incinta unităţii de învăţământ, o acţiune de prindere în flagrant. Astfel, asupra profesorului în cauză a fost găsită suma de 200 lei, în bancnote  marcate cu  inscripţia „mită”. S-a intocmit dosar penal şi s-a dispus reţinerea profesorului pentru 24 de ore, urmând ca marti dimineata sa fie prezentat instantei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Felix Banila, prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau, a declarat ca „s-a organizat un flagrant de catre noi, cu bani inscriptionati cu substanta  fluorescenta pe care scria MITA. Totul a pornit de la denuntul unei eleve care ne-a spus ca profesorul  de matematica, Doru Ioan G., nu o trece clasa si i-a cerut bani pentru a o face. Am intervenit imediat. Vorbim in acest moment de suma de 200 lei”.

Directorul Carmen Popa, „Colegiul „Henri Coanda”, Carmen Popa, a declarat: “Este regretabil ce s-a intâmplat si cel mai mult ma supara faptul ca profesorul in cauza a gestionat aceasta activitate in  scoala si nu in afara ei. Sper, insa, ca tot acest eveniment neplacut sa iasa, in final, in favoarea noastra, mai ales ca profesorul acuzat sustine ca banii respectivi sunt de fapt de la orele de pregatire pe care acesta le-a facut in particular, in anul scolar in curs. Deocamdata, noi nu putem lua nicio decizie, pentru ca nu avem inca raspuns de la anchetatori”.

 

Adauga un comentariu

*