Minori reţinuţi şi cercetaţi pentru mai multe infracţiuni

În urma unei acţiuni desfăşurate în municipiul Bacău, poliţiştii i-au depistat şi condus la sediul Secţiei 2 Poliţie Bacău  pe minorii  S. A. şi T.R., fiecare de 16 ani.Din cercetări a rezultat că S.A. în timp ce se afla în incinta unui complex comercial a sustras un portofel din buzunarul hainei unui cetăţean. În luna mai, cei doi minori, prin spargerea geamurilor, au pătruns în două autoturisme parcate pe strada Brânduşei din Bacău şi au sustras bunuri în valoare totală de 1000 de lei. In noaptea de 20/21.05.2011, minorii au sustras plăcuţele de înmatriculare de la un autoturism, pe care le-au montat pe autoturismul familiei lui T. R, după care a condus autoturismul pe drumurile publice fără a avea permis de conducere, au mers la o staţie PECO de pe strada Republicii au alimentat carburant în valoare de 90 lei şi au plecat fără să achite.

Faţă de cei doi minori a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore urmând ca la data de 31.05.2011 să fie prezentaţi Parchetului de pe Lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Stimaţi părinţi,

Din păcate, experienţa noastră în munca cu tinerii arată că mulţi dintre ei încalcă legea tocmai pentru că nu cunosc foarte bine faptele pentru care pot fi pedepsiţi prin lege. Ca părinţi, trebuie să ştiţi că unui copil trebuie să i se explice foarte clar care sunt consecinţele unor acţiuni al căror erou principal poate fi chiar el. Oferiţi copiilor dumneavoastră o educaţie corepunzătoare, vorbindu-le despre urmările comiterii unor infracţiuni asupra lor şi a potenţialelor victime. Considerăm că recomandările de mai jos sunt de un real folos oricărui părinte: explicaţi clar copiilor şi adolescenţilor că furturile, indiferent de valoarea lor, nu sunt probe de curaj, ci fapte pedepsite de lege; arătaţi-le că, în cazul săvârşirii unor furturi, însuşi hoţul va trebui să plătească pentru faptele sale; vorbiţi cu copiii şi adolescenţii despre valoarea proprietăţii personale şi publice şi explicaţi-le că distrugerile aduc prejudicii întregii comunităţii; explicaţi copiilor şi adolescenţilor ce fel de pedepse pot primi ca urmare a comiterii acestor fapte (de ex. percheziţionarea locuinţei, interogarea, măsuri de internare într-un centru de minori); este bine să cunoaşteţi toţi prietenii copilului dumneavoastră, deoarece experienţa ne arată că, de multe ori, un anturaj nepotrivit poate avea o influenţă negativă asupra comportamentului şi preocupărilor lui; testati felul în care copilul dumneavoastră cheltuie banii de buzunar sau economiile sale, iar în caz ca aveţi îndoieli cu privire la sume de bani care nu se justifică, staţi de vorba cu el; urmăriţi comportamentul copilului dumneavoastră observând daca posedă lucruri pe care nu şi le putea permite: ceasuri, telefoane mobile etc.

 

Adauga un comentariu

*