Europarlamentarii români ar trebui să semneze scrisoarea către Jerzy Buzek privind nerecunoasterea Reprezentantei tinutului Secuiesc

Grupul eurodeputatilor PSD din Parlamentul European lansează un apel către toti europarlamentarii români, indiferent de grupul politic căruia îi sunt afiliati, pentru semnarea unei scrisori deschise adresate lui Jerzy Buzek, Presedintele PE, prin care să ceară ”ferm si pe o singură voce” nerecunoasterea Biroului de Reprezentare a asa-numitului tinut Secuiesc.

În contextul în care Laszlo Tokes, împreună cu alţi doi europarlamentari din partea UDMR, au anunţat că vor deschide o reprezentanţă a ”Ţinutului Secuiesc” la Bruxelles, delegatia PSD din PE a o scrisoare deschisă prin care îi cer Presedintelui Parlamentului European să se opună înființării unui astfel de birou. Europarlamentarii Partidului Social Democrat îi invită pe toti eurodeputatii români, indiferent de afiliatia politică, să semneze această scrisoare în virtutea exprimării unitătii pozitiei României fată de ini]iativa lui Tokes si a demnitarilor UDMR.  ”Vrem ca apelul nostru pentru nerecunoasterea unei initiative sfidătoare, cu un puternic caracter sovin, anti-european si profund anti-românesc, să fie unul cât mai ferm si pe o singură voce. Trebuie să dăm un semnal puternic si unitar fată de aceste demersuri subversive, care tind să aducă tot mai mult atingere statului de drept. Tocmai de aceea, îi invităm pe toti europarlamentarii români, indiferent de apartenenta lor politică, să vină alături si să cerem cu totii, în mod deschis si cu tărie, nerecunoasterea înfiintării Biroului de Reprezentare al asa-zisului tinut Secuiesc!”, subliniază  Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD.

 

 

 

Adauga un comentariu

*