Epidemia provocată de castraveţii contaminaţi cu bacteria E.coli ameninţă România. Vezi ce poţi face pentru a evita îmbolnăvirea

Castraveţii, despre care se crede că au fost importaţi din Spania, au fost contaminaţi cu bacteria E.coli. Numeroase persoane, poate chiar câteva sute, au prezentat tulburări grave denumite sindromul hemolitic uremic (SHU), informează MEDIAFAX.

Formele agresive de E.coli pot provoca deficienţe renale sau chiar probleme ale sistemului nervos central. Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în zona oraşului Hamburg.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Epidemiilor a anunţat că este vorba de una dintre cele mai „ample epidemii de tip SHU din lume şi cea mai amplă înregistrată în Germania”.

Helge Karch, profesor la Universitatea Munster, a avertizat că epidemia nu s-a încheiat: „Este posibil să existe infecţii secundare, adică o transmitere de la om la om. Este nevoie de o grijă specială pentru igiena personală”.

Numărul persoanelor care au decedat în Germania din cauza răspândirii bacteriei E.coli, depistată în castraveţi, a ajuns la cel puţin zece, informează BBC News online.

Oficiali din Cehia au declarat că transporturi de castraveţi probabil au fost exportate acolo, la fel ca şi în Austria, Ungaria şi Luxemburg.

Continuarea aici (MEDIAFAX.RO)


Adauga un comentariu

*