Medicii de familie nu semnează contractul-cadru cu CNAS dacă nu va avea forma agreată cu Ministerul Sănătăţii

Medicii de familie din România susţin că, dacă noul contract-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu va fi publicat în Monitorul Oficial în forma negociată cu Ministerul Sănătăţii, atunci nu vor semna noul document, informează MEDIAFAX.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Doina Mihăilă, a declarat, sâmbătă, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii „a înţeles” problemele cu care se confruntă medicina de familie, care are „o deschidere spre noi”.

Potrivit sursei citate, în urmă cu câteva zile a fost modificat contractul-cadru pe care medicii de familie ar urma să-l semneze cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, însă bugetul prins pentru medicina de familie este în continuare mic.

„Am avut parte de o modificare de contract-cadru acum câteva zile, contract care are şi părţi bune. Sigur că suntem nemulţumiţi că bugetul a rămas acelaşi, pentru că noi am fi dorit totuşi ca medicina de familie să trăiască în nişte condiţii decente, şi nu la limita funcţionării unui cabinet, dar se pare că acestea sunt condiţiile în acest moment”, a declarat preşedintele FNPMF.

Continuarea aici (MEDIAFAX.RO)


Adauga un comentariu

*