Atanasiu: România ar putea ajunge în incapacitate de plată din cauza măsurilor Guvernului

Preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, susţine că România ar putea ajunge în incapacitate de plată din cauza măsurilor pe care Guvernul şi le-a stabilit pentru anul 2013, an în care a programat rambursarea împrumutului luat sau plata salariilor câştigate în instanţă de unii bugetari.Atanasiu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că, potrivit analiştilor financiari, România „se află printre cele 24 de state care sunt foarte probabil să ajungă în incapacitate de plată în următorii ani”.

„România se află printre cele 24 de state care sunt foarte probabil să ajungă în incapacitate de plată în următorii ani din cauza unui lucru foarte simplu. Ia uitaţi-vă la măsurile Guvernului Boc pentru anul 2013. Când începe rambursarea datoriei către cei care ne-au împrumutat? În 2013. Când se plătesc salariile profesorilor câştigate în instanţă? În 2013. Când se plătesc salariile directorilor care au fost daţi afară că erau câte trei pe un post şi cu hotărâri judecătoreşti şi care trebuiau să îşi recupereze banii? În 2013. Când se plătesc cei 10.000 de kilometri de drumuri care încep să fie contractaţi anul acesta? În 2013. Păi ce-o fi în 2013? Probabil că l-au pus că este după 2012, anul în care se termină lumea”, a spus Atanasiu.

Atanasiu a adăugat că România este în situaţia de a ajunge în incapacitate de plată dacă nu se iau măsură corespunzătoare pentru depăşirea situaţiei grave în care se află.

„Am văzut măsurile Guvernului Boc şi de aceea ne temem şi dorim să găsim o altă soluţie. Singurele măsuri pe care le-a luat domnul Boc sunt alinierea la directivele FMI. Dacă aţi observat însuşi domnul preşedinte Băsescu ne-a spus aşa: «Domnule, la discuţia cu FMI, eu personal am introdus în discuţie problema întreprinderilor de stat, care nu era în discuţie, fiindcă Guvernul nu vrea să ia măsuri acolo şi atunci l-am pus pe ală de la FMI să ceară ca domnul Boc să se conformeze». Am ajuns în situaţia în care doar FMI ne mai dictează ce este de făcut în România”, a afirmat Teodor Atanasiu.

El a adăugat că FMI nu are o reţetă pentru întreaga societate românească, ci „strict pe ceea ce îi trebuie lui să îşi vadă banii rambursaţi”.

Adauga un comentariu

*