Serbarile scolii

Un nou sfarsit si un nou inceput la Colegiul „Vasile Alecsandri”

Bilant de exceptie, si la sfarsitul acestui an scolar, pentru Colegiul National „Vasile Alecsandri”. Pe 23 mai 2011, „ziua marsului festiv”, cum a caracterizat-o directorul Colegiului, prof. Vasile Cautis, s-a tras linie si au fost comunicate rezultatele: anii de liceu s-au incheiat pentru cei 228 de absolventi din cele opt clase (170 de fete si – doar – 58 de baieti!), dar nu s-au incheita oricum, peste 90 la suta dintre ei absolvind liceul cu medii peste 9.00! Parada absolventilor a fost una de exceptie, cu majorete, costume de epoca din vremea lui Vasile Alecsandri, veselie peste margini, o atmosfera cu adevarat sarbatoreasca. Desi a absolvit liceul cu media generala 9.96, sefa de promotie Codrina Matasaru considera ca ar fi putut mai mult! „O inteligenta sclipitoare, o ambitie de invidiat si o putere de munca iesita din comun” – asa a caracterizat-o directorul Vasile Cautis. Madalina a mostenit din familie dorinta de a fi mereu prima: tatal ei a fost sef de promotie la absolvirea facultatii, iar o matusa a reusit performanta de a fi sefa de promotie atat la liceu, cat si la facultate! „Vreau sa intru la Facultatea de Medicina din Iasi si sa devin specialist in chirurgia plastica si reconstructiva, ne-a spus Codrina. Stiu ca e foarte, foarte greu, dar imi doresc foarte mult acest lucru si stiu ca voi izbandi”.

O noua promotie a Liceului „Letea”

Cursul festiv al celor 300 de absolventi (zi si seral) ai Colegiului Tehnic „Letea” a fost puternic marcat de emotii. Madalina Enache, sefa de promotie, a si recunoscut: „In aceste momente, cu un ochi plangem si cu celalalt radem, ca in poveste. Nu stiu cand au trecut cei patru ani. Pot insa sa va spun ca sunt fericita ca am fost eleva acestei scoli, ca am avut profesori minunati, care m-au format si m-au pregatit pentru viata. Nu am cuvinte sa le multumesc pentru acest lucru”. Directorul colegiului, prof. Viorel Coseraru, a vorbit despre noua oferta educationala (tehnician instalatii electrice, tehnician in industria alimentara, protectia mediului si ecologie, prelucrarea lemnului, tehnician – electrician – electronist auto, ospatar – bucatar si brutar – patiser), despre noul parteneriat extern, cu un ONG din Germania, pe specializarile din industria alimentara, despre sansele absolventilor de a-si gasi un loc de munca in tara sau in strainatate”.

„Coan- da, Coan-da, Coan-da! …

Absolventii promotiei 2011 ai Colegiului „Henri Coanda” din Bacau au participat miercuri la traditionala parada stradala, cu punctul terminus la Universitatea „George Bacovia”, unde s-a desfasurat cursul festiv. Au fost si doua halte, la Prefectura si la Primaria municipiului Bacau. „Aceasta promotie a avut rezultate foarte bune mai ales in profilul umanist, dar si la fizica, matematica sau chimie, pentru ca gradul de implicare al elevilor si al profesorilor s-a mentinut la un nivel inalt – a declarat profesoara Carmen Popa, directorul Colegiului „Henri Coanda”. Ne va fi dor de voi, de cei 218 absolventi ai promotiei 2011, avem impreuna multe amintiri frumoase, de nesters”. Dragalina Loghin, sefa promotiei 2011, este originara din Chisinau. Ne-a spus ca inca din primul an de giimnaziu si-a dorit sa studieze in Romania. „Am decis sa raman in Bacau, unde am foarte multi prieteni, unde ma pot oricand sfatui cu profesorii mei de la liceu, care m-au ajutat enorm, ne-a spus Dragalina. Imi place foarte mult chimia, imi place la fel de mult si fizica, vreau sa devin studenta la Universitatea „Vasile Alecsandri”, inca nu stiu daca la Ingineria produselor alimentare sau la Inginerie chimica. Voi decide cat de curand”.

Emotii si la Colegiul „Mihai Eminescu”

„Promotia 2011 a Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacau a avut 114 absolventi la cele cinci clase de liceu si 60 de absolventi la cele doua clase de cursuri postliceale, in domeniile Sanatate si Asistenta Pedagogica, calificarea Asistent Medical, ne-a informat directorul Colegiului, profesoara Constantina Hulea. A fost o promotie buna, am avut multi elevi implicati in proiecte nationale si internationale”.
Sefa de promotie, Lacramioara Mondan, a absolvit cursurile liceale cu media 9.58 si visul ei este sa devina studenta a Facultatii de Drept de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi si sa devina avocat. „M-am convins, in cei patru ani de liceu, cat de importante sunt munca, vointa, ambitia, organizarea si vreau sa le spun colegilor mei ca prin aceste calitati nu se poate sa nu razbesti in viata”.

Sefa de promotie de la “Saligny” vrea sa devina psiholog

Absolventii claselor a XII-a si a XIII-a de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Bacau au umplut, practic, centrul municipiului, in ziua marsului festiv. Elevi, profesori si chiar unii parinti strecurati discret in coloana au defilat mandri ca au ajuns la capatul unui drum, pregatiti sa inceapa un drum nou. „Am avut in acest an scolar opt clase a XII-a, nivel liceal, si doua clase de ruta progresiva – ne-a spus prof.ing. Adrian Fuioaga, directorul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”. Promotia 2011 are 245 de absolventi si ma bucur sa pot afirma ca cei mai multi dintre ei au ambitii mari dupa absolvire”. Pe scarile Universitatii „George Bacovia” – unde a avut loc cursul festiv – am stat putin de vorba cu sefa de promotie, Roxana Gana (media generala 9.60), eleva la o clasa de matematica – intensiv informatica. Cum era si firesc, este lidera „absolventilor cu ambitii mari”, cum a spus directorul Adrian Fuioaga.”Am avut o foarte mare ambitie sa devin sefa de promotie, chiar de cand am intrat la liceu, si am muncit enorm ca sa-mi realizez acest vis, ne-a spus Roxana. Imi place foarte mult sa fiu pe primul loc. M-a ambitionat si faptul ca si mama si sora mea au fost sefe de promotie, tot aici, la Colegiul „Anghel Saligny”. Acum, la capatul acestui drum, stiu si care va fi drumul meu viitor: vreau sa devin studenta la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bucuresti dar ma pasioneaza si cursurile de criminalistica de la Academia de Politie. Vreau sa impac cat mai bine cele doua mari pasiuni”.

„Bobocii” de la Liceul de Arta si-au deschis aripile

Joi dupa-amiaza, Sala „Ateneu” a gazduit „Ora festiva de dirigentie” a celor 66 de absolventi ai claselor a VIII-a de la Liceul de Arta „George Apostu”, clasa a VIII-a A (arte plastice – diriginte, prof. Silvia Pindaru) si clasa a VIII-a B (muzica – diriginte, prof. Dumitru Bolmoaga). „Am putea numi aceasta ora festiva de dirigentie „Florile recunostintei” sau „Ultimul clopotel de la gimnaziu” a spus profesoara Silvia Pindaru. Dupa cum am putea-o numi „Ora marilor emotii”. Oricum, este un moment de o mare incarcatura emotionala, pe care nici voi, elevii, nici noi, profesorii, nu-l vom uita”. Sefa de promotie a fost eleva Lavinia Dobinda, din clasa a VIII-a A. „Datorez foarte mult profesorilor mei, imi place foarte mult scoala care mi-a daruit atatea si voi urma tot aici studiile liceale, la Colegiul National de Arta „George Apostu”, clasa de arhitectura a doamnei profesoare Geliman”, ne-a spus Lavinia, care a reusit performanta de a-si incheia studiile gimnaziale cu media generala 10.00 !

Adauga un comentariu

*