50 de ani de invatamant superior la Bacau

Luni, 23 mai 2011, au debutat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau manifestarile consacrate aniversarii a 50 de ani de invatamant superior la Bacau. Consideram ca se impune, la acest moment aniversar, un scurt Remember: * In anul 1961, a fost infiintat Institutul Pedagogic de 3 ani din Bacau, prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 547/1961 * In anul 1977, Institutul Pedagogic devine Institut de Invatamant Superior, cu profilele de invatamant tehnic si invatamant pedagogic, iar din anul 1984 devine Institutul de Subingineri din Bacau, profilul pedagogic fiind practic desfiintat * Incepand cu anul 1991, Institutul de Invatamant Superior din Bacau devine Universitatea din Bacau, primul rector fiind regretatul prof.univ.dr. Tiberiu Caliman * In anul 2009, conform Hotararii Guvernului nr. 1093/30.09.2009, Universitatea din Bacau si-a schimbat titulatura in Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau.

In chiar prima zi a manifestarilor, Departamentul de Consiliere Profesionala si Liga Studenteasca au organizat cea de a IV-a editie a proiectului “Ziua portilor deschise”, proiect educational care a adus la Universitatea „Vasile Alecsandri” peste 1.000 de elevi din liceele bacauane, dar si de la unele licee din judetele Neamt,Vaslui si Vrancea, interesati sa cunoasdca la fata locului oferta educationala a Universitatii pentru noul an universitar 2011 – 2012, campusul universitar si dotarile de care dispune actualmente universitatea bacauana. Tot luni, de la ora 15.00, in noua aula a Universitatii s-a desfasurat sedinta festiva a Senatului si au fost dezvelite placile omagiale „Omagiu inaintasilor”. In intervalul 23 – 27 mai inclusiv manifestarile se vor derula zilnic, de dimineata påna seara, in program fiind inscrise, printre altele, Colocviul International „Moduri de reprezentare a locului si spatiului in discursul cultural european/globaliza(n)t”, Cursul festiv al promotiei 2011 (cea de-a 48-a promotie a Universitatii), Conferinta studentilor din cadrul DPPD – „Mesaj pentruTINE(RI)” – , manifestare inclusa in Saptamana Europeana a Tineretului, Conferinta Internationala OPROTEH 2011 – la Facultatea de Inginerie, Conferintele invitate de la Universitatile din Italia, Grecia, Spania, Israel, Bulgaria, Serbia si Republica Moldova, Seara absolventului, prezentarea Universitatii „Vasile Alecsandri” la 50 de ani de functionare,
Conferinta Nationala de Matematica „Gheorghe Vranceanu”, cu participare internationala, Forumul „Sustenabilitate si politici in domeniul energetic” – organizat de Centrul Europe Direct, manifestarile organizate de colectivul de cadre didactice si studenti de la Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii, Sesiunea de comunicari a studentilor „Modele pentru un dialog continuu”, organizata de studentii de la Facultatea de Litere. Vom reveni. St.O.

Adauga un comentariu

*