Ultima speranta a lui Razvan

Sa moara capra vecinului!

A fost o saptamana de foc, cu doua partide in urma carora Romania n-a reusit sa obtina decat jumatate din punctele puse in joic. Am pierdut insa in fata unei prertendente la locul al doiloea, cel care ar putea sa ne califice pentru baraj. Iar acum, dupa ce ne-am chinuit cu Luxemburgu-ul pe terren propriu, am primkit o veste care i-a umplut inima de bucurie antrenorului nationalei. Bosnia risca sa fie dezafiliata de UEFA! Acest lucru inseamna ca sansele de ocupare a celui de al doilea loc cresc considerabiul. Iar daca nu va mai fi nimic de facut, nu ne mai ramane asltyceva de facut sa ne rugam de UEFA, ca tot avem un reprezentant acolo, s dezafilieze si federatiile din Alba nia, Belaryus, poate chiar din Luxemburg, si, de ce n u, pe cea a Frantei! Poate asa reusim sa ne calificam si noi, ca pe merit, nu suntem inm stare de nimic.

Actul I: BOSNIA – ROMANIA 2 – 1 (0 – 1)

Cica noi am fi incercat sa jucam inteligent, insa adversarii nostri au facut ce au stiut mai bine, au atacat fara oprire si au castigat dominand de la un capat la celalalt. Ne-a incoltit insa in cap ultima speranta, depindem doar de UEFA! Romanii au anihilat vedetele Bosniei in prima repriza si dupa pauza, dar n-au putut sa reziste pana la final fiind invinsi fiind tocmai de cei anihilati in prima repriza. Tricolorii ramaneau astfel fara victorie in preliminarii, dar spoerau ca punctele sa se intoarce la ei daca Bosnia ar fi suspendata de UEFA si FIFA. Cum te simti cand 16 mii de priviri incruntate si tot atatea guri fluierand te iau drept tinta? Raspunsul e usor de gasit daca esti roman si privesti starea de transa a lu Mutu si broboanele de sudoare de pe fruntea lui Deac sau Marica. A fost infern la Zenica! Poate si asa se explica si lipsa de reactie a romanilor din minutele de debut cand mingea nu se dezlipea de picioarele adversarilor, iar ei, la randul lor, nu se dezlipeau de careul nostru. Noormal, au aparut si ocaziile, pentru ca „Miske”si Edin de la City se inteleg la fel de bine si cu ochii inchisi si cu nocturna stinsa. Ai nostri insa carau aproape tott geamantanul in care vor sa puna biletele pentru Euro. Degeaba insa! Marica inventeaza o executie uimitoare si pentru prima oara la Zenica a fost liniste. Ne relaxam prematur, pentru ca in Bosnia nu e niciodata liniste deplina. Vom fi pedepsiti imediat de Ibisevic, cel care reia dureros de bine pentru un egal care ne arunca din nou in zona indoielilor. Ar fi fost bine si acolo, macar atat. Dar Pantilimon a gasit momentul nepotrivit sa respinga in fata si uriasul de doi metri cu numele Dzeko ne-a lasat cu capetele definitiv in pamant. Ne-a fost teama de Bosnia si lipsa curajului ne va tine acasa si nu la Euro. Ne salveaza UEFA?

Actul II: ROMANIA – LUXEMBURG 3 – 1 (1 – 1!!)

Razvan Lucescu era sigur ca victoria cu Luxemburg isi va repeta scenariul in urmatoarele meciuri pe care Romania le va disputa pe teren propriu in preliminarii si mai crede in sansele pentru Euro! Selectionerul a modificat consistent primul 11, a investit in sistemul care l-a facut campion mondial pe regele Pele si a renuntat la principiile care i-au adus numai doua puncte in precedentele patru meciuri! Alexa si Florescu nu au mai jucat la Piatra Neamt, dupa ce s-au chinuit sa existe pe teren in Bosnia. Razvan Lucescu a inceput cu Ropotan si Muresan ca back-up pentru o linie de patru care trebuia sa aduca spectacolul in ofensiva. Asezarea n-ar functiona nici pe Play Station, insa pentru meciul cu Luxemburg paea sa asigure suficienta unui rezultat fara emotii. Mutu, Marica, Stancu si Zicu s-au inghesuit pe foaia de joc in ofensiva totala gandita de Lucescu. Numai ca, trimssi in banda, ultimii doi au uitat sa-i puna selectionerului la vestiare intrebari legate de rolul lor in teren. Stancu a aratat la Galata ca nu face fata unui rol in extrema nici macar contra lui Eskisehirspor, in timp ce Zicu, mijlocas stanga, are randamentul de la Dinamo. Sistemul nu i-a avantajat pe doi dintre golgeterii sezonului in Romania, marginalizati tactic din cauza ca Mutu si Marica au refuzat sa coboare pentru a-i ajuta sa se repozitioneze. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a construit o defensiva preliminara pentru eventualitatea unui rezultat negativ la Piatra Neamt. Chiar daca a fost condusa, Romania a revenit si s-a impus in cele din urma, cu 3-1. Acum are 5 puncte, cu 4 peste adversarul care nu mai marcase in preliminariile pentru 2012 si nu mai are motive reale sa se teama ca va fi ajunsa. Razvan Lucescu a fost salvat de Mutu, ajuns la 31 de goluri marcate pentru nationala. Selectionerul Luxemburgului nu crede insa ca Romania se va califica si spune ca Mutu nu ar fi trebuit sa fie pe teren. „Timp de 60 de minute am jucat onorabil si pregatirea fizica a romanilor a facut diferenta. Chiar si asa, la 2-1, daca noi inscriam, cred ca era dificil pentru Romania sa mai revina. Romania a fost si va fi superioara Luxemburgului. Nu cred ca Romania are sanse sa se califice, pentru asta ar trebui sa nu mai piarda niciun punct pana la finalul calificarilor”, a spus Luc Holtz.

 

Clasamentul grupei D

1. Franta 5 4 0 1 8-1 12 ;
2. Belarus 5 2 2 1 3-1 8;
3. Albania 5 2 2 1 4-4 8;
4. Bosnia 4 2 1 1 6-4 7;
5. Romania 5 1 2 2 5-6 5;
6. Luxemburg 6 0 1 5 1-11 1.

 

Concluzia lui Mutu

Dupa ce a salvat Romania in meciul cu Luxemburg prin „dubla” sa, Adrian Mutu nu s-a sfiit la finalul partidei de la Piatra Neamt sa il atace pe selectionerul Razvan Lucescu: „Au dat gol dintr-o faza fixa, dar am demonstrate, pana la urma, ca nu suntem la acelasi nivel cu Luxemburg. Nu cred ca a avut nimeni timp sa inghete, pentru ca am egalat imediat. Suporterii pot sa strige ce vor, pentru ca au dat bani pe bilet, dar vreau sa stie ca fiecare jucator merita sa joace pentru aceasta echipa nationala. Nu pot sa spun ca m-am simtit mai bine in sistemul de joc de astazi, in Bosnia nu am avut niciun sistem, am jucat ce am stiut. Oricum pierdeam, pentru ca am stat cu fundul in poarta. Noi mai speram in calificare, suporterii sa fie alaturi de noi”, a spus Mutu la TVR. Iar dupa aceasta declaratie, care il face praf pe Razvan Lucescu, intrebam si noi: va mai fi chemat Mutu la nationala?

Adauga un comentariu

*