Dosar penal pentru… autoaccidentare!

Persoanele vinovate de producerea unui accident in urma caruia sunt si ranite se aleg cu dosare penale pentru vatamare corporala din culpa. Daca un sofer iese cu masina in decor si este singurul ranit, acestuia i se intocmeste dosar penal. Politistii merg la fata locului, fac cercetari, iar daca soferul nu poate fi testat cu alcooltestul, este dus la spital pentru probe de sange. Desi in cele mai multe dintre aceste cazuri solutia care se da este „neinceperea urmaririi penale“, fiind cunoscuta inca de la inceput, cheltuielile pentru cercetari erau suportate de politie. Asa se intampla si in cazul mortilor suspecte. Daca medicul de familie nu elibereaza certificat de deces, persoanei decedate i se efectueaza necropsia, iar cheltuielile sunt suportate tot de politie. In acest fel, politia cheltuieste fara rost sume insemnate de bani pentru a face cercetari in cazul accidentelor in care se intocmesc dosare penale pentru vatamare corporala din culpa. Cheltuielile pentru aceste cercetari nu vin ca urmare a faptului ca asa vor politistii, ci pentru ca asa prevede legea. In cazul in care un conducator auto produce un accident rutier, si este singur in masina si evident si singura persoana care a suferit vatamari corporale grave sau usoare, politia trebuie sa intocmeasca dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Desi solutia in dosarele de acest gen se cunoaste de la inceput, „neinceperea urmaririi penale“, oamenii legii sunt obligati sa faca cercetari amanuntite ca si in cazul accidentelor in care sunt ranite mai multe persoane iar vina apartine soferului. Astfel, daca un sofer se rastoarna cu masina, chiar daca este singurul ranit, politistii ii intocmesc dosar penal. Ei se deplaseaza la fata locului pentru cercetari. Acestea din urma implica consumul de combustibil pana la fata locului, masuratori, criminalist care face planse foto etc. Cercetarea nu se termina insa aici. In cazul in care persoana ranita din vina sa nu poate fi testata cu etilotestul, aceasta trebuie dusa la spital unde ii sunt recoltate probe biologice de sange. Recoltarea de probe pentru stabilirea alcoolemiei costa aproximativ 150 de lei de persoana. Aceasta suma este platita de politie.

Un astfel de dosar cu solutia deja cunoscuta de la inceput sta in lucru si doua luni. In tot acest timp,, politistii administreaza probe. Iar toate acestea pentru o solutie de … „neinceperea urmaririi penale“! Pentru probe de sange, necropsii, politia este cea care suporta cheltuielile. O buna parte din datoriile pe care le are IPJ-ul catre spital se datoreaza situatiilor de acest gen, in care solutiile sunt evidente inca de la inceput. Cand se primesc bani, se achita o parte din sumele datorate iar pana se primesc altii, datoriile se acumuleaza din nou.

Comentarii

  1. Lyanda a zis:

    Buna , sunt vctima unui aencdict rutier produs pe data de 27-12-2004 in Romania pe autostrada Soarelui . In urma acidentului am ramas cu traumatism vertebro medular T5 T6 (HANDICAP DE GRADUL 1) . Vinovat de aencdict este o pers de origine italiana si asigurare se numeste GAN . Dupa multe demersuri efectuate in tara cu reprezentantii din Romania ( CAROM ) care au refuzat sa plateasca despagubiri conform asigurari soferului italian in mod legal am hotarat sa merg cu dosarul in Italia (Roma ) si sa deschid procesul acolo . Dupa efectuarea mai multor expertize medico-legale cereute de asigurare si in final de tribunal am ajuns la cerere mea de despagubire , AICI ESTE PROBLEMA DOSARULUI MEU : Asigurarea doreste sa ma despagubeasca dupa legea romana desi vinovat de acident este cetateanul ITALIAN , stiu ca exista o lege noua prin care despagubirile sunt in acest moment ca si in europa , consider ca in mod normal ar trebui sa finalizeze procesul dupa aceasta lege , dosarul este in curs de desfasurare fara a avea pana in acest moment o hotarare definitiva . Tin sa mentionez ca in acest aencdict au existat doi morti , eu cu invaliditate permanenta si un cetatean italian care pt o problema minora la picior a primit 250000 euro . VA ROG AJUTAT -IMA CU INFORMATI DESPRE ACEASTA LEGE S IDACA SE POATE SA IMI OFERITI INFORMATI DESPRE FINALIZAREA UNOR CAZURI ASEMANATOARE CU ALE MELE deoarece pe data de 30-03-2010 este termenul de judecare la tribunalul CIVIL DIN ROMA si trebuie sa aduc la cunostinta avocatei mele aceste probe URGENT . VA MULTUMESC ANTICIPAT , cu mult respect Irina .

Adauga un comentariu

*