Ajutor pentru proteză

Arbitrul Marius Vrânceanu, care a rămas fără o mână în urma unui accident feroviar, produs la Bacău, are nevoie de 30.000 de euro pentru a-şi putea cumpăra o proteză. Marius nu are aceşti bani şi nici nu poate să strângă o sumă atât de mare, în condiţiile în care acum, toată familia trăieşte din salariul de 1.000 lei al soţiei. Arbitrul a fost externat joi din Spitalul Floreasca din Bucureşti, acolo unde a fost internat.
Reamintim că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Marius Vrânceanu, de 27 de ani, arbitru de fotbal vrâncean în cadrul ligii a patra şi profesor de educaţie fizică la Şcoala nr. 1 din Focşani, şi-a văzut moartea cu ochii. A încercat să traverseze în fugă calea ferată din partea de sud a municipiului Bacău, ca să ajungă acasă, dar o secundă de neatenţie l-a costat. A fost aspirat de tren, iar un braţ i-a fost smuls din umăr. Mâna   i-a fost azvârlită la câţiva metri depărtare. În ciuda durerilor îngrozitoare, şi-a căutat mâna pe jos şi după ce a găsit-o, a pornit de unul singur spre se-diul Poliţiei Judeţene din Bacău, de unde intenţiona să anunţe ambulanţa. Cu sângele şiroind, focşăneanul a încercat să oprească zeci de maşini care treceau pe stradă, în speranţa că vreun şofer îl va ajuta. Nu a fost aşa, iar după aproximativ 500 de metri de mers cu braţul amputat în buzunar, bărbatul a căzut aproape inconştient pe iarbă. A fost găsit de un trecător, care a anunţat ambulanţa.

După aproximativ două ore de insistenţe pe la mai multe spitale din ţară, care nu puteau trimite niciun elicopter din cauza ceţii, Marius Vrânceanu a fost trimis cu ambulanţa la Iaşi, iar de pe aeroportul de acolo a fost preluat de un elicopter, el fiind transportat la Spitalul Floreasca din capitală. După accident, Marius a spus că nu-şi mai aminteşte mare lucru. Ştia doar că în momentul în care a văzut luminile de la tren, s-a speriat. El a afirmat că a mers destul de mult cu braţul în buzunar.

Adauga un comentariu

*