Vreme extrema in Bacau, dar si in toata tara. Meteorologii anunţă cele mai scăzute temperaturi din acest sezon

Până joi vor crăpa pietrele de ger în România! Meteorologii spun că se vor inregistra cele mai puţine grade din această iarnă. Noaptea de marti spre miercuri, precum si cea de de miercuri spre joi, vor fi cele mai geroase de pina acum din judetul Bacau, meteorologii prognozind pina la minus 20 de grade.

În doar o zi, 115 băimăreni au ajuns la urgenţă. Nu doar oamenii au fost marionetele gheţuşului, ci şi maşinile. Gheaţa va fi prezentă în toată ţară pentru că va fi foarte frig. La Slobozia, vor fi minus 16 grade. Drumul spre Drajna e deja îngheţat.

Gerul năprasnic va veni dis de dimineaţă, când sunt aşteptate de meteorologi şi minus 24 de grade. Noaptea aceasta vine cu ger în toată ţara. În estul Transilvaniei, oraşele Braşov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc sau Cluj-Napoca vor fi neiertate de frig. Se vor înregistra minus 16 grade.

Dar şi în nordul Moldovei vine gerul. În aceste condiţii medicii atrag atenţia celor care se ştiu cu afecţiuni cardiace şi respiratorii cărora le recomandă să evite să stea în aerul rece. Însă mare atenţie dimineaţă, când şosele şi trotoarele sunt adevărate capcane.

Cei mai îngrijoraţi ar trebui să fie vasluienii. Consiliul judeţean n-a primit nici până acum banii de la Guvern pentru deszăpezirea drumurilor.

Gerul Bobotezei se instalează

Adauga un comentariu

*