Cercetaţi pentru operaţiuni cu obiecte pirotehnice

Aproximativ 60 de kg de obiecte protehnice, au fost ridicate în vederea cercetărilor după ce poliţiştii au constatat că declaraţiile de conformitate nu erau corpespunzătoare clasei din care făceau parte materialele respective. Opt administratori de societăţi comerciale sunt cercetaţi penal, şase pentru operaţiuni cu obiecte pirotehnice fără drept şi doi pentru  inşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor

In perioada 30-31.12.2010, poliţişti Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, împreună cu inspectori ai I.T.M. Bacău, au efectuat controale pe linia respectării Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, la şase societăţi comerciale cu sediul in municipiul Bacău, care sunt autorizate pentru a efectua operaţiuni cu articole pirotehnice. În urma verificărilor efectuate s-a constatat ca administratorii comercializau  persoanelor fizice articole pirotehnice din categoria II.  Poliţiştii au stabilit că aceştia au achiziţonat articolele pirotehnice de alte două societăţi comerciale din Timişoara şi Braşov, care le-au emis declaraţii de conformitate ce clasificau toate produsele in categoria I, deşi acestea aveau inscripţii originale, pentru clasa a II a. Faţă de administratorii celor 6 societăţi controlate s-au intocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operatiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

De asemenea, administratorii societăţilor care au furnizat articole pirotehnice urmează a fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de inselăciune cu privire la calitatea mărfurilor. Au fost ridicate in vederea cercetărilor  60 de  kg de articole pirotehnice in valaore de 3.500 lei, ce urmează a fi expertizate.

Adauga un comentariu

*