Angajări ilegale în Jandarmerie. Ministrul Igaş sesizează Parchetul

Ministrul Internelor, Traian Igaş, a sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu modul în care Jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiţer şi a organizat concursul pentru ocuparea acestora, a demis un director din MAI, iar prim-adjunctul şefului jandarmilor va fi cercetat de Consiliul de Judecată, informează Mediafax.

Igaş a cerut procurorilor să verifice dacă, în contextul angajărilor din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), din octombrie 2010, există persoane care să se facă vinovate de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Demersul ministrului Igaş vine în urma unei verificări a Corpului de Control al Ministrului de Interne care a vizat modul în care s-a făcut „ocuparea unor posturi prin recrutarea candidaţilor din sursă externă” atât în Ministerul pe care-l conduce, cât şi în Inspectoratul General al Poliţiei şi cel al Jandarmeriei.

Inspectorii de la Corpul de control al MAI au constatat că, în perioada 15-18 octombrie 2010, cu avizul unor şefi din instituţie, „s-au deblocat trei posturi de ofiţer în Jandarmeria Română”, prin derogare de la actele normative prin care fusese suspendată orice angajare.

„În aceste condiţii, examenele au fost dispuse de IGJR şi au avut loc, deşi pentru anumite funcţii nu erau îndeplinite cerinţele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurse umane (vechime în muncă, nici un candidat nu avea la dosar certificatele de examinare psihologică, nu toate documentele de studii erau legalizate, la toţi candidaţii lipseau fişele medicale de încadrare)”, se arată într-un comunicat de luni seară al MAI.

În aceste condiţii, Corpul de Control al Ministrului de Interne a constatat că demersurile Jandarmeriei Române pentru ocuparea funcţiilor scoase la concurs „au avut un caracter formal, întrucât scopul a fost ca aceste persoane să ajungă în rândul cadrelor active ale MAI şi apoi implicit în Poliţia Română”.

Pe baza concluziilor, ministrul Igaş a aprobat sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), „pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu, fals şi uz de fals”.

Continuarea aici (MEDIAFAX.RO)

Adauga un comentariu

*