Aproape jumătate din banii alocaţi de Guvern, pe final de an, pe lucrări locale revin primarilor PDL

Aproape jumătate din banii alocaţi de Guvern, pe final de an, administraţiilor locale pentru finanţarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive au fost acordaţi primăriilor conduse de reprezentanţi PDL, primăriile PSD şi PNL primind mai puţin de 50% din suma destinată PDL.

Guvernul a anunţat, joi, că a decis alocarea unor fonduri totale de 107 milioane lei pentru achitarea datoriilor restante ale administraţiilor locale, determinate de efectuarea lucrărilor la unele proiecte finanţate prin Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural.Executivul a susţinut că fondurile au fost alocate pe baza monitorizărilor primite din teritoriu, respectiv pe baza răspunsurilor transmise de către administraţiile locale cu privire la datoriile pe care le au către constructori pentru lucrările efectuate.

Conform calculelor MEDIAFAX, 46,9 milioane lei din suma totală au fost acordate pentru un număr de 210 primării PDL. Reprezentanţii PSD au primit 22,3 milioane lei pentru 101 primării, iar PNL a încasat 20,8 milioane lei pentru 106 primării.

UDMR a primit 8,7 milioane lei pentru 53 primării, restul banilor fiind alocaţi pentru administraţii conduse de alte formaţiuni politice sau independenţi. Astfel de hotărâri au mai fost aprobate de Guvern atât în 2010, cât şi pe parcursul anului trecut, când sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale au fost suplimentate din Fondul de rezervă bugetară, iar banii au fost alocaţi mai multor primării, preponderent de la PDL, tot pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.

Adauga un comentariu

*