Trafic dificil in Bacau

La ora 12 in judetul Bacau se circula, in conditii de iarna, pe toate drumurile. Ninsoarea si poleiul i-au surprins insa azi nopate pe drumari, mai multe DJ fiind aproape impracticabile. Politistii solicita soferilor sa nu porneasca in trafic fara a avea cauciucuri de iarna si lanturi in conditiile in care meteorologii anunta ca temperaturile din aacesta seara si la nopate favorizeaza din nou crearea poleiului. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat, joi dimineaţă, că pe mai multe drumuri naţionale, din cauza temperaturilor scăzute şi a ploii, s-a format polei iar pe alte sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului. Cu toate că se împrăştie material antiderapant, ploaia diminuează eficienţa acestuia, potrivit sursei citate.

Potrivit informaţiilor transmise de dispeceratele de poliţie, joi dimineaţă, pe Autostrada Bucureşti – Constanţa a început să se formeze polei, în zona kilometrilor 25 – 26 şi 141- 143, iar pe Autostrada Bucureşti – Piteşti se circulă cu dificultate între kilometrii 28 – 32 şi 64 – 85.

Traficul rutier este dificil şi în judeţul Călăraşi, pe DN3 Lehliu – Fundulea, în judeţul Suceava, pe mai multe drumuri (DN2, DN15C, DN2E şi DN17), în judeţul Brăila pe DN2B Ianca – Mircea Vodă DN21 (E584) Valea Cânepii – limită Ialomiţa, în judeţul Buzău, pe DN2, în judeţul Vrancea pe DN2, DN23 şi alte două drumuri naţionale secundare, în judeţul Ialomiţa, pe mai multe drumuri, în judeţul Iaşi, pe DN24 Iaşi – Vaslui, în judeţul Vaslui, pe majoritatea drumurilor, în judeţul Covasna, pe DN11 între Cernat şi Breţcu (porţiuni de zăpadă şi gheaţă) şi în judeţul Mureş, pe DN15 Reghin – Topliţa.

Circulaţia este îngreunată în judeţul Galaţi, pe toate drumurile.

În judeţul Ilfov, pe DN Centura Bucureşti s-a împrăştiat material antiderapant, dar traficul rutier se desfăşoară destul de greu din cauza numărului mare de autovehicule şi a carosabilului parţial acoperit cu gheaţă.

Poliţiştii rutieri recomandă şoferior ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să fie prudenţi, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic- depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legala de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, potrivit recomandărilor Infotrafic.

Adauga un comentariu

*