Acţiuni în Moineşti pentru combaterea comerţului ilicit

Poliţiştii de investigare a fraudelor, ordine publică şi investigaţii criminale, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Direcţiei Agricole şi D.S.V.S.A. Bacău au participat la o acţiune de prevenire şi combatere a  comerţului ilicit in Moinesti. 12 certificate de producător  au fost ridicate în vederea verificării lor la primăriile emitente.

Poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică şi investigaţii criminale din cadrul IPJ Bacau, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Direcţiei Agricole şi D.S.V.S.A. Bacău au participat la o acţiune de prevenire şi combatere a  comerţului ilicit, care s-a desfăşurat în piaţa şi bazarul din municipiul Moineşti. Poliţiştii au legitimat peste 80 de persoane şi au verificat 43 de agenţi economici şi 24 de producători agricoli. În urma activităţilor efectuate s-au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale din care 22 pentru activităţi de comerţ ilicit. Totodată s-a luat măsura ridicării unui număr de 12 certificate de producător,  în vederea verificării lor la primăriile emitente. De asemnea, şase administratori de societăţi comerciale au fost invitaţi la Garda Financiară şi D.S.V.S.A pentru clarificarea unor situaţii identificate. A fost identificat A. Ciprian, din municipiul Moineşti, care desfăşura activităţi de comerţ în bazarul Moineşti oferind spre vânzare articole industriale, (feronerie şi uz casnic) pentru care nu deţinea documente de provenienţă. A fost sancţionat contravenţional şi s-a luat măsura complementară de confiscare a contravalorii mărfurilor în valoare de 500 lei. A fost depistată G. Elena, din comuna Ardeoani, care oferea spre vânzare legume şi fructe fără a deţine certificat de producător.

S-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform HG 661/2001 cu amendă în valoare de 500 lei. C. Ana, din municipiul Moineşti  efectua acte de comerţ în  bazarul Moineşti fără a deţine documente de provenienţă pentru marfa expusă la vânzare. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 12/1990 republicată  şi s-a luat măsura complementară de confiscare a contravalorii mărfurilor în valoare de 680 lei.

Adauga un comentariu

*