Guvernul a primit peste 1.200 de amendamente depuse de parlamentari pentru legea educaţiei

Guvernul a primit peste 1.200 de amendamente depuse de către senatori şi deputaţi la proiectul legii educaţiei, pentru care îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului, au declarat surse oficiale.

„Numărul total al amendamentelor depuse de către parlamentarii celor două camere este de 1.224 propuneri, primite de la PDL (750 amendamente), PSD + PC (278), PNL (121), UDMR (57) şi Independenţi (18)”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse parlamentare.

Din numărul total, 591 amendamente au fost înregistrate la Camera Deputaţilor şi 633 la Senat.

La Cameră, cele mai multe amendamente au fost depuse de PDL (348), urmat de PSD + PC (105), PNL (96), UDMR (31) şi Independenţi (11), o situaţie similară fiind înregistrată şi la Senat cu 402 amendamente depuse de PDL, 173 de PSD + PC, 26 de UDMR, 25 de PNL şi 7 de Independenţi.

La Senat au fost depuse 22 de amendamente susţinute de parlamentari din mai multe grupuri parlamentare şi au fost luate în calcul la totalul fiecăruia dintre aceste grupuri parlamentare, au adăugat sursele.

Guvernul s-a reunit miercuri seara, de la ora 19.00, în şedinţă, pentru a adopta forma finală a legii educaţiei naţionale, prin integrarea unor amendamente depuse de parlamentari.

Proiectul, în forma finală, va fi transmis joi Parlamentului.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, în data de 28 octombrie, pentru proiectul legii educaţiei.

Conducerea Parlamentului a decis ca până luni, 25 octombrie, să fie depuse amendamentele la acest proiect.

Sursa MEDIAFAX.RO

Adauga un comentariu

*