Misiuni specifice ale jandarmilor

În următoarea perioadă, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, vor fi angrenaţi în executarea unor misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice în zona de responsabilitate. Vineri, 1 octombrie, începând cu ora 15.00, jandarmii vor participa la asigurarea măsurilor de ordine pe timpul meciului de fotbal dintre echipele F.C.M. Bacău – C.S. Focşani, partidă desfăşurată pe stadionul Municipal, şi Aerostar Bacău – S.C. Bacău, ce se va juca pe stadionul Aerostar, iar de la ora 20.30 la meciul de handbal masculin ce se va desfăşura la Sala Sporturilor, între Ştiinţa Dedeman Bacău şi U.C.M. Reşiţa. Sâmbătă, 2 octombrie, începând cu ora 11.00, jandarmii vor participa la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul meciului de volei feminin, dintre echipele Ştiinţa Bacău – C.S.M. Bucureşti, partidă ce se va desfăşura la Sala Sporturilor. Duminică, 3 octombrie, începând cu ora 8.00, se va da startul la „Crosul Loteriei Române”, manifestare sportivă organizată de Loteria Naţională în parteneriat cu Primăria Bacău, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Jandarmeria Română, jandarmii participând la buna derulare a evenimentului prin acţiuni specifice de asigurare a ordinii  publice. Sportivii vor concura pe traseul: plecare, statuia Ştefan cel Mare – str. Nicolae Bălcescu – cal. Mărăşeşti – str. 9 Mai – bdul Alexandru cel Bun – str. I.L. Caragiale – bdul Unirii statuia Ştefan cel Mare, sosire, urmând ca în jurul orelor 14.00 să aibă loc festivitatea de premiere. În aceeaşi zi, jandarmii vor participa şi la asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor specifice de sfinţire a bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiul Bacău.

În fiecare zi a week-endului, jandarmii vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, la manifestările cultural artistice ce se vor desfăşura pe insula de agrement din municipiul Bacău, cu ocazia „Festivalului Zilelor Bacăului”.

Jandarmii vor acţiona şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale comise în locurile publice, prevenirea evenimentelor nedorite, descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a  sesizărilor primite de la cetăţeni. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău face un apel către toţi cetăţenii care se vor afla în zonele de desfăşurare a acestor manifestări cultural artistice şi sportive, să adopte un comportament civilizat, să respecte prevederile legilor în vigoare, pentru menţinerea unui climat normal de ordine şi siguranţă publică pe tot parcursul derulării evenimentelor. Totodată, cetăţenii să fie atenţi şi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să nu poarte la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase.  

Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetăţenii pot apela NON-STOP numărul unic de urgenţe 112.

Adauga un comentariu

*