Litoralul nu mai are căutare

Elena Udrea se poate mandri cu inca o realizare de exceptie in mandatul sau. Aproximativ 1,8 milioane de turişti au ajuns în acest an pe litoral, cu 15% mai puţini decât în 2009, iar încasările tur-operatorilor au scăzut cu mai mult de 25%, a declarat pentru Mediafax preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin. „Scăderea pe încasări a fost mai mare decât cea a numărului de turişti pentru că preţurile au scăzut faţă de anul trecut. Cele mai căutate au fost ofertele speciale, la preţuri mici. Dacă nu existau aceste oferte speciale, sezonul ar fi fost mult mai slab. Ele ne-au salvat”, a spus Martin. Ea a adăugat că deşi au fost câteva weekend-uri în care staţiunile au fost pline, gradul de ocupare nu a trecut de 50% în timpul săptămânii. Pe întregul sezon, hotelurile de la Marea Neagră au fost ocupate în proporţie de peste 60%.

„Una dintre probleme a fost că, din cauza restricţiilor bugetare, statul nu a promovat nicio ofertă specială lansată de agenţii. Cerem Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului ca anul viitor să sprijine aceste oferte. Dacă am fi fost ajutaţi, poate n-am fi avut scăderi în acest an”, a afirmat preşedintele ANAT. Potrivit Corinei Martin, numărul turiştilor străini care şi-au petrecut vacanţa pe litoral a crescut cu peste 30%, de la 3.000 la circa 4.000 de persoane. Principalul motiv al creşterii a fost introducerea pe litoral a unei curse a Air Berlin. Oficialul ANAT estimează că anul viitor tarifele vor stagna şi chiar vor scădea cu circa 10% în sezonul intermediar (15 iunie-15 iulie şi 15 august-1 septembrie).

Comentarii

  1. Doamna Udrea este singura care merita admiratie si respect!

  2. Aceste statistici vin dupa ani de cadere si o criza economica. Sunt sigur ca dna Udrea va pune bazele unui nou litoral.

Adauga un comentariu

*