Au crescut furturile din imobilele in constructie

Infractorii s-au reprofilat! Potrivit statisticilor politiei, nu mai sunt la moda furturile din masini sau talhariile petrecute in plina strada. Hotii au inceput sa mearga la sigur, iau tot ce prind din imobilele aflate in contructie. De multe ori, marfa nu e valoroasa. Riscul sa fie prinsi este insa mult mai mic.

Oamenii legii trag un semnal de alarma. Cei care isi contruiesc case sunt in pericol sa ramana fara materialele de constructie sau fara unelte. Asta pentru ca hotii au inceput sa se multumeasca cu cateva caramizi sau un sac de ciment. Chiar daca valoarea materialelor nu este foarte mare, riscul sa fie

aruncati dupa gratii este mai mic. Unii bacauani mai au prostul obicei sa doarma cu fereastra deschisa. Mare atentie insa, avertizeaza oamenii legii! O fereastra deschisa este practic o invitatie pentru hoti. Si nu va lasati inselati de gandul ca un infractor nu va reusi sa intre intr-un apartament situat la un etaj superior! Metode sunt destule, iar cea mai simpla este urcarea pana la geamul deschis cu ajutorul unei franghii. Poltistii ne dau si cateva sfaturi. Montati sisteme performante de inchidere a usilor si geamurilor iar, acolo unde este cazul, montati chiar si grilaje metalice. Sistemele de alarma pot fi de asemenea eficiente. Creati posibiltatea verificarii                                                  sau supravegherii imobilului de catre o persoana de incredere. Daca aveti o casa in constructie, angajati o persoana care sa asigure paza proprietatii, mai ales pe timpul noptii. In cazul in care observam o persoana necunoscuta in casa trebuie sa facem tot posibilul sa sunam rapid la 112, fara sa fim observati. Nu trebuie sa uitam masurile de prevenire nici atunci cand plecam de acasa. Trebuie sa ne asiguram ca toate usile si toate ferestrele sunt inchise, iar atunci cand nu suntem noaptea acasa, este de preferat sa lasam o lumina aprinsa.

Adauga un comentariu

*