Ponta: “Daca promulga legea pensiilor, Basescu trebuie suspendat”

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca social-democratii vor declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, daca va promulga Legea pensiilor. Victor Ponta a declarat ca, in momentul in care Traian Basescu va promulga legea privind sistemul unitar de pensii publice, PSD va declansa procedura de suspendare a acestuia din functia de sef al statului, intrucat in acest moment vor fi intrunite toate conditiile pentru o asemenea actiune. Liderul PSD a sustinut ca, prin promulgarea acestui act normativ, presedintele Basescu va legitima frauda care s-a produs in Parlament. El a facut apel la toate grupurile parlamentare, inclusiv la cele din actul guvernamental, sa sprijine un astfel de demers al social-democratilor. Basescu anuntat la Radio Romania Actualitati ca in 2011 se va face un nou imprumut la FMI. El a spus ca presa nu are dreptate cand acuza Guvernul de lipsa solutii si de faptul ca indatoreaza ?ara la FMI. Imediat dupa aceea afirma ca in 2011 va fi mai rau.

Gabriel Vlase, deputat: “In 2011 nu vor reveni salariile, se va incerca impozitarea pensiilor mici, se vor taia tot ce se poate taia din ajutoarele sociale. Acesta este si motivul pentru care Guvernul Boc nu spune nimic despre proiectul de buget pentru 2011. Vor sa ascunda cat mai mult faptul ca vor produce si mai multa suferin?a romanilor, pentru ca le este frica de sprijinul popular care ia amploare pentru mo?iunea de cenzura pe care PSD o va depune. La acest moment nu mai exista pic de ingrijorare din partea Puterii fata de suferintele provocate de toate aceste masuri. De aici si gradul extrem de mic de incredere de care se mai bucura Guvernul. De aici si nevoia ca acest Guvern sa plece cat mai repede.”

Catalin Mardare, senator: ” Este limpede ca puterea incearca sa intimideze miscarea sindicala. Daca ieri la pranz Basescu spunea ca protestele sindicale sunt democratice, aseara sustinea ca sindicatele sunt implicate in jocuri politice. Puterea este rupta de realitate. Oamenii traiesc extrem de greu si vor trai si mai greu, iar Basescu le spune ca nu au de fapt motive sa protesteze, ca daca o fac sunt implicati in jocuri politice. Pentru Basescu si PDL oamenii traiesc bine. Sunt la fel de rupti de realitate precum era Ceausescu in ultima sa perioada la conducerea Romaniei.”

Adauga un comentariu

*