Din ciclul „Sa traiti bine!”

In loc de  subventii, amenzi!

Taranii critica intentia guvernantilor pedelisti de a impune amenzi de zeci de euro pentru proprietarii care nu-si pot lucra terenurile. Fermierii si primarii din judetul Bacau acuza goana dupa bani a guvernantilor si lipsa de finantare din agricultura.

Guvernantii pedelisti vor sa mareasca birurile cu amenzi de zeci de euro pentru taranii care nu au cum sa-si lucreze terenurile agricole. Pe guvernanti nu ii intereseaza faptul ca taranii nu castiga niciun leu din agricultura, ba mai mult, ca sunt ani in care trebuie sa caute alte surse de venit pentru a achita lucrarile agricole. Singurul scop al pedelistilor este doar sa-i scormoneasca pe romani pentru a acoperi gaurile din buget facute de un guvern incompetent. Numai asa s-a ajuns la reducerea salariilor bugetarilor, la taierea pensiilor pentru militari, la majorarea cu 5 la suta a Taxei pe Valoarea Adaugata care a dus la scumpirea produselor alimentare.

Ultima gaselnita a pedelistilor este impozitul pe terenurile nelucrate, care nu tine cont de realitatea din Romania. Nici nu e de mirare atat timp cat guvernantii s-au obisnuit sa calatoreasca doar cu elicopterul si nu mai stiu cum arata drumurile sau cum munceste taranul. Noul ministru pedelist al Agriculturii, Valeriu Tabara, a anuntat ca pentru un hectar de teren nelucrat, ar trebui platita o amenda de 50-60 euro! Aplicarea acestei sanctiuni este contestata atat de tarani cat si de primarii comunelor, cei care stiu realitatea din mediul rural. O fac pana si cei care sunt pedelisti! Ce vor taranii? Acordarea de subventii inainte de a le fi impuse amenzi!

Agricultura, in faliment

Primarii cer subventionarea agriculturii, a taranilor si nu sanctionarea celor care nu mai au bani sa lucreze pamantul. „Daca vor sa nu mai existe terenuri nelucrate, guvernantii ar face bine sa-i subventioneze pe tarani, sa-i sprijine pe cei are vor sa lucreze terenul. Dupa aceea, daca n-o fac, sa-i  amendeze”, spune Vasile Bibire, primarul comunei Ungureni.

Sub scutul UE!

Culmea e ca guvernul vrea sa impuna conditii mai dure chiar decat Uniunea Europeana, cea care asigura subventii pentru fermierii romani. Potrivit Bunelor Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) stabilite de Uniunea Europeana, „nu este permisa taierea arborilor solitari si/sau a grupurilor de arbori de pe terenurile agricole“. Aceste conditii se impun tuturor taranilor care primesc subventia unica pe suprafata. Ca si recomandari, agricultorii nu trebuie sa permita infestarea cu buruieni precum stir, stuf sau arbusti cu densitate mare care nu permit pasunatul pe terenul detinut in proprietate si pentru care primesc subventii. Mai mult, vegetatia trebuie cosita cel putin o data pe an, de preferat in luna iulie. Bine, bine, dar aceste conditii se impun celor care primesc subventii! Ori taranul roman este ferit de astfel de lucruri! De un guvern pedelist incompetent.

Ministrul „Tabara” pe tarani cu amenzi!

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat intr-un interviu acordat agentiei Mediafax ca proprietarii de terenuri nelucrate care nu ingrijesc si nu curata suprafetele respective vor fi penalizati, cu 50-60 de euro pe hectar. El crede ca ar trebui introdusa o taxa de penalitate pentru cei care nu ingrijesc aceste terenuri. „Tot cadrul acesta am vrea sa-l revedem, am vrea sa revedem si procedurile din tarile europene si sigur, impreuna cu Ministerul Finantelor, am vrea sa gasim solutia, si este clar ca se va ajunge la aceasta taxare, care se refera nu numai la terenurile din extravilan, ci inclusiv intravilan“, a mai spus el. Nici un cuvintel insa despre subventii!

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*